Elgabas: “Rellen waren gepland”

Thomas De Block
| 3 reacties
Elgabas: “Rellen waren gepland”
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Afgelopen woensdag werd Egypte opgeschrikt door hevige supportersrellen na de wedstrijd Al- Masry tegen Al-Ahly. Bij het drama stierven 74 mensen en raakten talloze mensen gewond. Lierse-aanvaller Mohamed Elgabas speelde vroeger bij Masry en geeft zijn visie op de feiten.

Elgabas bekeek de wedstrijd op televisie en merkte pas na enige tijd dat het grondig misliep na de match. “Na de wedstrijd zag ik supporters het veld oplopen. Toen ik speelde voor Al-Masry was een overwinning tegen Al-Ahly een succes, dus ik dacht dat ze gewoon wilden vieren”, aldus de Lierse-spits tegenover RTV.

Elgabas zapte over naar een andere wedstrijd, maar toen deze werd gestaakt en de eerste berichten binnenkwamen over zware gevechten met doden, drong de ernst van de situatie tot hem door. “Ik belde mijn vrienden van de club, ik kon het niet geloven. Het was een grote schok voor mij en alle Egyptenaren.”

Oude regime verantwoordelijk

Volgens Elgabas zijn de rellen het werk van het oude Egyptische regime. “Ik denk dat het oude regime wilde tonen dat het zonder hen slecht gaat in Egypte en dat er zonder hen geen veiligheid en organisatie is. Ik denk dat het een voorbereid plan was van het vroegere regime.”

Daarnaast wijst Elgabas op het gezagsprobleem van de politie en het leger in zijn land. “Ze stonden overal in het stadion, maar grepen niet in. Daarnaast is de burgemeester van Port Said altijd aanwezig in het stadion, zeker bij toppers. Nu was hij er echter niet. Dit alles bewijst dat het voorbereid was”, besluit Elgabas.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties