Interview Roger Lambrecht: "PO1 halen wordt moeilijk"

Roger Lambrecht: "PO1 halen wordt moeilijk"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Sinds 2012 gaat het veel vlotter bij Lokeren. In de competitie verloren ze nog maar één keer en ze maken nog een goede kans op de finale van de Beker van België. Onze redactie had een gesprek met Lokeren-voorzitter Roger Lambrecht.

 

Lokeren is uitstekend aan 2012 begonnen. In de competitie is de Wase club sterk bezig en ze kunnen de finale in de Beker van België nog halen (de heenwedstrijd werd thuis met 1-0 gewonnen van Lierse). Bovendien geraakte gisteren bekend dat man in vorm bij Lokeren, Benjamin de Ceulaer, zijn contract heeft verlengd tot 2015.

“PO1 wordt moeilijk” 
“We hebben altijd hetzelfde voetbal gespeeld. Als ik zou weten waarom we dit jaar meer punten pakken, dan zouden we dat systeem al vanaf het begin hebben toegepast", vertelde Roger Lambrecht. We hebben in een paar wedstrijden doelpunten tussen de 88ste en 92ste minuut binnengekregen. Als je die verloren punten erbij telt dan zouden we tien punten meer moeten hebben en zouden we vijfde staan."

”PO1 halen is moeilijk en we moeten realistisch blijven. We staan zeven punten achter en met nog vijftien punten te verdienen, is dat zo goed als onmogelijk”, aldus de voorzitter van Lokeren.

Aan Lokeren-coach Peter Maes werd op Daknam geen seconde getwijfeld. “ Hij is een uitstekende trainer en is goed bezig. Zoals ik al zei hebben we in een paar wedstrijden in de slotfase nog een doelpunt tegen gehad, daar dan kan de trainer zelf niets aan doen.”

Perbet is momenteel topschutter van de Jupiler Pro League en speelde in het begin van vorig seizoen nog in Lokeren. “Natuurlijk is het ons niet ontgaan, maar Malki is ook bij ons weggegaan en maakte opeens vijftien doelpunten bij Roda. Misschien ligt dat aan de manier van spelen van een ploeg en het vertrouwen dat een voetballer krijgt.”

Bekerfinale
Dit weekend staat de derby tegen AA Gent op het programma en volgende week wordt de belangrijke bekerwedstrijd tegen Lierse SK gespeeld. Aan beide wedstrijden wordt veel belang gehecht, maar toch staat de finale van de Beker van België hoog op het verlanglijstje van de voorzitter.

“Zowel in de competitiewedstrijd tegen Gent als de bekerwedstrijd tegen Lierse willen we goed spelen en een goed resultaat neerzetten. De beker is natuurlijk heel belangrijk voor ons. Als we de finale spelen, zou ons seizoen heel geslaagd zijn. Maar we willen ook zeker winnen van Gent”, aldus Roger Lambrecht.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties