Interview Figueras: "Slecht veld is in ons voordeel"

Tomas Taecke
| 3 reacties
Figueras: "Slecht veld is in ons voordeel"
Foto: © SC

Jordi Figueras tracht donderdagavond zijn eerste Europese opdracht in zijn carrière tot een goed eind te brengen. De rijzige verdediger ziet er niet tegenop om eventueel als linksachter in te springen en zal er alles aan doen om de kwalificatie af te dwingen.

Tomas Taecke in Brugge

Daags voor de levensbelangrijke return in de zestiende finales van de Europa League sprak Jordi Figueras de verzamelde pers toe. De verdediger liet zich uit over de kansen van blauw-zwart en de genoodzaakte positionele verschuivingen. Natuurlijk nam de Spanjaard ook even de tijd om het slechte veld te bespreken, dat volgens Figueras in het voordeel van Club Brugge zal spelen.

"We weten ondertussen dat het veld er enorm slecht bij ligt", bevestigt Figueras. "Of dit de oorzaak van de blessure van Freddie (Stenman) was weet ik niet. Tot de nieuwe grasmat er ligt, zijn we genoodzaakt onze wedstrijden op dit veld af te werken. Daar valt niets aan te veranderen. Toch denk ik dat dit in ons voordeel speelt: wij zijn de grasmat ondertussen gewoon, terwijl de Duitsers elke week op een biljartlaken spelen. Fysiek mogen ze dan wel sterk zijn, dat zijn wij zeker ook", weet de verdediger.

Door de onbeschikbaarheid van de geschorste Donk en de uitgevallen Stenman moet Christoph Daum achterin beginnen schuiven. Op zich geen onoverkomelijk probleem volgens Figueras.

"We moeten ons daarbij neerleggen. De spelers die nu in de ploeg komen zullen er vast en zeker alles aan doen om de kwalificatie te verzekeren. Misschien zullen ze zelfs beter spelen omdat ze zich willen bewijzen en het team helpen. Iedereen in deze groep heeft kwaliteiten en zal zich zoals ik al zei dubbel plooien om de achtste finales af te dwingen".

Eén van de opties die Daum voor heeft, is het uitspelen van Figueras op de linksachter.

"De enige die beslist is de trainer en daar leg ik mij dan ook bij neer. Ik probeer mijn taken uit te voeren, of ik nu links of centraal sta. Hoewel ik op die positie wat ervaring heb, haalde ik nooit hetzelfde niveau als vleugelverdediger dan centraal achterin. Maar nogmaals, ik zal er alles aan doen om te winnen, op welke positie ik ook terechtkom".

Club had lang uitzicht op een fantastische uitgangspositie, maar gooide de voorsprong in Duitsland in de slotfase te grabbel. Figueras heeft alvast een plan om dat donderdagavond te voorkomen.

"In Hannover hebben we prima gespeeld tot we op voorsprong kwamen", weet hij nog goed. "Nadien zijn we te ver teruggetrokken en kwamen we niet meer aan voetballen toe. We hebben onze kwaliteiten niet uitgespeeld en daar de rekening voor betaald. Ook al komen we donderdag op voorsprong, we moeten blijven voetballen en de kwaliteiten benutten. Het wordt een moeilijke avond, maar dankzij het belangrijke uitdoelpunt van Lestienne maken we een deftige kans om door te stoten".
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties