Jacobs: "Preud'homme is de juiste winnaar"

Jacobs: "Preud'homme is de juiste winnaar"
Foto: © SC

Ariël Jacobs gunde het Michel Preud'homme van harte om de Guy Thijs-award in de wacht te slepen. De coach van Anderlecht won vorig jaar en werd in deze editie tweede.

Johan Walckiers in Brussel

"Het is heel terecht dat Michel deze prijs wint", aldus Jacobs. "Het is een prijs waarbij je niet over resultaten praat, maar over de manier waarop je het voetbal vertegenwoordigt. Hij heeft meer dan zijn aandeel daar in, want in elke ploeg waar hij werkte, kreeg hij enorm veel respect."

Jacobs zelf werd tweede, maar won wel vorig seizoen. "Ik probeer altijd een positief imago aan het voetbal te geven. Dat is belangrijk voor mij. Dat het extra deugd doet dat die appreciatie van collega's komt? Langs één kant wel omdat zij weten hoe zwaar het beroep is. Als je profvoetballer bent, zie je een trainersloopbaan als een normale voortzetting van je carrière."

"Er is echter een hemelsbreed verschil. En daarom is Michel ook de juiste winnaar. Hij heeft de aanpassing perfect kunnen maken. Hij zat op het hoogste niveau als speler, maar kan dat ook vertalen naar het trainersvak toe. Dat is er weinig gegeven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties