Maes: "Bij AA Gent wil ik knokken voor de prijzen"

Melissa Maes
| 4 reacties
Maes: "Bij AA Gent wil ik knokken voor de prijzen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Kristof Maes is met het oog op volgend seizoen de eerste aanwinst van AA Gent. De goalie komt over van Beerschot. "Hopelijk kan ik mijn kansen grijpen."

“Ik werd begin maart opgebeld door mijn makelaar die samen met manager Michel Louwagie rond de tafel zat. Hij vertelde me over de Gentse interesse”, zegt Kristof Maes in Het Nieuwsblad.

“Ik ben meteen mijn wagen ingesprongen en diezelfde avond kwamen we al tot een akkoord. Enkele dagen later volgden de medische tests en kon de overgang ook officieel worden. Als een club als AA Gent zich meldt, moet je als jonge voetballer niet lang nadenken.”

Maes beseft dat hij een hevige concurrentiestrijd zal moeten aangaan. “Het wordt zeker wel eventjes aanpassen, want Gent is toch wel meer dan twee stapjes hoger dan Beerschot. Toch wil ik me al tijdens de voorbereiding meteen laten gelden en hopelijk kan ik dan mijn kansen grijpen.”

“Ik wil in elk geval respect afdwingen en ervoor zorgen dat iedereen met mij rekening houdt. Bij Beerschot kwam ik slechts tot zes competitiematchen en mocht ik ook twee keer meespelen tijdens de Intertoto Cup. Ik kreeg nochtans steeds weer te horen dat ik voldoende kwaliteiten had, maar nooit kreeg ik een echte kans bij het eerste elftal.”

Hoe kwam blauw-wit bij Maes terecht? “De interesse van AA Gent stamt blijkbaar uit die bewuste partij in de heenronde waarbij ik Tomislav Pacovski kwam vervangen toen hij uitviel met een hoofdblessure.”

“Het is altijd leuk dat je de aandacht van een club wekt door een prima sportieve prestatie. Sinds die invalbeurt is men mij blijven volgen en kwamen de Gentse scouts me ook tijdens enkele beloftenwedstrijden bekijken.”

De ambities van de goalie zijn duidelijk. “Bij AA Gent wil ik echt knokken voor de prijzen. Ik krijg hier de kans om samen te werken met Jacky Munaron, toch iemand met een fantastische staat van dienst. Zijn palmares liegt er niet om, dus ik ben zeker dat ik nog veel van hem kan leren.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties