Speeldag: 1/8 Finales (T)
Stadion: Philipsstadion Eindhoven
PSV kan niet stunten tegen Valencia
Dirk Pieters

PSV heeft na de trainerswissel niet kunnen stunten tegen Valencia. De Nederlandse topclub verloor de heenwedstrijd met 4-2 en kwam op eigen veld niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

De thuisploeg nam van in de beginfase het initiatief, maar echt grote kansen kreeg de Nederlandse club niet. Valencia-doelman Diego Alves had niet al te veel werk op te knappen in de eerste helft. Enkel Ola Toivonen kon af en toe voor gevaar zorgen, maar scoren zat er niet in en zo mochten de bezoekers gaan rusten met een 0-0 stand.

De tweede helft was amper twee minuten bezig of PSV kreeg een nieuwe klap te verwerken. Valencia kwam op voorsprong; 0-1. Toch bleef PSV niet bij de pakken zitten en Marcelo was dichtbij de gelijkmaker, maar Alves hield de bal knap uit zijn doel. Iets over het uur kreeg de thuisploeg dan toch wat het verdiende. Toivonen prikte de gelijkmaker tegen de netten. Verder kwam PSV niet meer.