Ron Jans wordt trainer van Standard

Fabian Morren
| 259 reacties
Ron Jans wordt trainer van Standard
Foto: © SC

Volg Standard nu via WhatsApp!

Ron Jans is de nieuwe coach van Standard. De Nederlandse oefenmeester komt over van Heerenveen. Jans volgt José Riga op, die besloot om niet door te gaan bij de Rouches.

Standard heeft Ron Jans als nieuwe hoofdtrainer aangesteld. De 53-jarige Zwollenaar komt over van Heerenveen, waar hij net als José Riga in Luik ook eerder dit seizoen heeft besloten op te stappen. Jans tekent een contract voor één seizoen aan de boorden van de Maas.

Jans leidde Heerenveen dit seizoen naar Europees voetbal en gooide voor twee seizoenen Friesland ook hoge ogen bij Groningen. Volgend seizoen moet hij ook met Standard de poort naar Europa opnieuw trachten open te beuken.

"Ik ben zeer verheugd om hier aan de slag te gaan", zei Jans op de persconferentie. "Na tien jaar Nederland had ik zin in een buitenlands avontuur. Familie is voor mij belangrijk, daarom wilde ik ook niet te ver lopen".

"Ik hoop dat ik na drie maanden vlot Frans spreek. Taal en communicatie zijn belangrijk in de voetballerij. De onderhandelingen liepen redelijk vlot, het akkoord volgde snel. Ondertussen heb ik al zes matchen van Standard bekeken".

"Ik ben geen trainer die veel spelers met zich meeneemt. Dat is de taak van de club, maar natuurlijk zal ik met hen in overleg treden en mijn mening geven", aldus Jans.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties