Reactie Montolivo: "Mogen ons niet aanpassen tegen Spanje"

Montolivo: "Mogen ons niet aanpassen tegen Spanje"
Foto: © SC

Riccardo kwam in vloeiend Duits de pers uit Duitsland te woord staan. De Italiaanse middenvelder heeft immers een Duitse moeder en won dus tegen zijn 'tweede vaderland'.

Johan Walckiers en Manu Gonzalez in Warschau

"De Duitse ploeg is echt sterk en kan zijn spelers op verschillende plaatsen zetten", aldus Montolivo. "De eerste helft waren we duidelijk beter. Daar hebben we de wedstrijd gewonnen. In de tweede helft waren zij beter en hadden ze kunnen scoren."

De finale biedt zich alvast als heel moeilijk aan. Spanje is immers de grote favoriet. "Ik denk dat we 49% kans tegen hen hebben. Het is het sterkste team van Europa en zelfs van de wereld. Door deze zege hebben wij nu wel zelfvertrouwen. Spanje speelt momenteel niet op zijn sterkst. We moeten tegen hen ons gewone spel spel, ons zeker niet aanpassen aan hen."

Prandelli krijgt dit toernooi veel lof, ook van zijn spelers. "Hij is een voetballeraar, dat is het bijzondere aan hem", aldus Montolivo nog. 

En hij had ook nog een woordje over voor Balotelli. "Mario heeft super gespeeld en twee superdoelpunten gemaakt. Ik hoop dat hij fit zal zijn voor de finale, want hij heeft wat last van spieren. We hebben hem nodig in de finale."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties