beeBeerschot AC
kvkKV Kortrijk
Datum: 22/09/2012 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
Losada bezorgt Beerschot 12 op 12
Losada bezorgt Beerschot 12 op 12
Foto: © SC

Beerschot mag stilaan een kandidaat voor de topzes genoemd worden. Tegen Kortrijk boekte het al zijn vierde zege op rij. Het was Losada die de beslissing forceerde na een zelf afgedwongen penalty. Kortrijk eindigde de partij met 9 na rood voor Mulemo en Koussalouka.

Johan Walckiers in Antwerpen

Bij Beerschot wijzigde Adrie Koster enkel in doel. De geschorste Stijn Stijnen werd vervangen door Koen Van Langendonck. Hein Vanhaezebrouck posteerde Chavarria diep voorin en zette Mulemo op de linksachter. Beerschot zat vol vertrouwen na de negen op negen en toonde direct dat het thuis praktisch onklopbaar is. Losada had de eerste kans met een krachtige nekslag. 

Even later was het wel prijs toen diezelfde Losada een vrije trap richting penaltypunt verstuurde en Coulibaly en Brillant onder elkaar mochten uitmaken wie zou binnenkoppen. Uiteindelijk werd het de verdediger. 1-0 en zeker verdiend, want Beerschot eiste bijna alle balbezit op.

Met een uitstekende Losada en een zwaar op de defensie wegende Coulibaly (nooit begrepen waarom ze die bij Gent weg deden) speelde Beerschot bijna doorlopend op de helft van Kortrijk. Mununga had nog een uitstekende mogelijkheid maar liftte de bal over het doel van Keet. Wat Kortrijk tentoon spreidde, was echter van een bijzonder bedenkelijk niveau. Geen enkele kans was er voor de West-Vlamingen in de eerste helft en Beerschot zakte ook wat weg na 25 goede minuten.

De tweede helft was een hele tijd slaapverwekkend, enkel opgeschrikt door een buitenspelgeval van Chavarria. Maar na een kwartier kwam Kortrijk, dat veel beter in de match zat, op gelijke hoogte nadat Nfor Dejaegere de 1-1 op een presenteerblaadje aanbood.

De wedstrijd kabbelde voort tot opeens Losada de zestien indrong en daar overhoop getackeld werd door Mulemo. Penalty voor Beerschot en tweede geel voor Mulemo. Losada zette zich zelf achter de bal, maar in het geval van de Argentijn geldt de regel niet dat het slachtoffer niet zelf mag trappen. Hij zette de elfmeter feilloos om en Kortrijk moest nog een dik kwartier met tien verder.

Wuytens had de beslissing aan de voet, maar zijn kanonschot spatte via de dwarsligger terug het veld in. Maar Koussalouka maakte het zijn ploeg helemaal moeilijk toen hij na amper dertig seconden op het veld Losada onder de zoden trapte en meteen rood kreeg: Kortrijk met negen. En dat speelde Beerschot makkelijk uit om zijn vierde zege op rij te pakken.

Opstellingen

Beerschot AC Beerschot AC

  Speler G Beoordeel
Vanlangendonck Koen 90' -
Öztürk Alpaslan   90' -
Brillant Frédéric 90' -
Mikulic Tomislaw 90' -
Nyoni Vuza Prince 90' -
De Decker Wim 90' -
Ojo Funso   90' -
Wuytens Stijn 90' -
Mununga Joachim 72' -
Losada HernanA 90' -
Coulibaly Elimane 90' -
  Bank G Beoordeel
Deloose Stefan -  
Marzo Stefano -  
Malul Dor -  
Laerenbergh Conor -  
François Guillaume 18' -
Galesic Goran   -  
Veselinovic Dalibor -  

KV Kortrijk KV Kortrijk

  Speler G Beoordeel
Keet Darren 90' -
Martin Baptiste 80' -
Reynaud Romain 90' -
Zukanovic Ervin 90' -
Mulemo Landry     90' -
De Mets Gertjan 80' -
Pavlovic Nebojsa 90' -
Nfor Ernest A 90' -
Dejaegere Brecht 90' -
Oussalah Mustapha   90' -
Chavarria Pablo   90' -
  Bank G Beoordeel
Rogiers Jorgen -  
Mitrovic Stefan -  
N'Diaye Ismaïla -  
Dupuis Kévin -  
Wijns David 10' -
Koussalouka Blanstel   10' -
Kamghain Jimmy -  
Herbeleef Beerschot AC - KV Kortrijk

Vooraf