Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Achter de Kazerne
KV Mechelen zet Bergen makkelijk opzij
Fabian Morren

KV Mechelen zit weer helemaal op het juiste spoor. Malinwa boekte op eigen veld een knappe 3-0-overwinning tegen een matiG Bergen. Mechelen schuift dankzij deze zege op in het klassement.

Fabian Morren in Mechelen

KV Mechelen-coach Harm Van Veldhoven was tevreden over de prestatie van zijn team in AA Gent (0-2-winst). Hij vond dan ook geen redenen om zijn elftal in vergelijking met een week voordien te wijzigen. Enzo Scifo moest dat noodgedwongen doen, want Franquart was geschorst na zijn rode kaart tegen Charleroi. Timmermans en Van Gijseghem kwamen in het elftal. Debisschop verdween naar de bank.

Malinwa klom op slag van rust op voorsprong, maar dat eigenlijk ook al na twintig seconden gekund. Cordaro besloot echter van dichtbij voorlangs. Halverwege de eerste helft trapte hij ook al van dichtbij naast. Wat stelde Bergen daar tegenover? Niet zo heel veel. De Henegouwers beperkten zich voornamelijk tot schoten vanuit de tweede lijn. Pacovski moest geen enkele keer ingrijpen in de eerste helft.

Dat KVM in de laatste minuut voor de rust op voorsprong klom, was dan ook niet geheel onverdiend. een voorzet-schot van David Destorme belandde bij Boubacar Diabang, die de 1-0 in doel gleed. Het had in de eerste minuut van de tweede helft al opnieuw gelijk kunnen staan. Na een goeie redding van Pacovski - de eerste in de wedstrijd - was Zola Matumona te verrast om het leer in doel te duwen.

Weer Diabang
Nauwelijks drie minuten later kreeg Bergen het deksel op de neus. Ditmaal na slecht uitverdedigen langs Henegouwse kant en Diabang nam het geschenk in dank aan om een tweede keer te scoren. De thuisploeg speelde na dat tweede doelpunt bevrijd. Junker kende pech in de afwerking en trapte op de lat. Henkens had meer succes, want hij zorgde heel knap voor de derde Mechelse treffer.

Tot overmaat van ramp moest Bergen ook nog eens 25 minuten met tien verder. Aanvoerder Benjamin Nicaise kreeg een tweede geel karton na een charge op Cordaro. Bergen-coach Enzo Scifo uitte meteen zijn ongenoegen richting Nicaise om die actie. Uiteraard kwam de overwinning van Mechelen niet meer in gevaar. De thuisploeg legde nog enkele leuke combinaties op de mat, maar gescoord werd er niet meer.