Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Freethiel
Waasland-Beveren en Lierse delen de punten
Sam Soetaers

Een doelpunt in de slotfase van de wedstrijd leverde Waasland-Beveren alsnog een gelijkspel op tegen Lierse. Beide staartploegen schieten echter weinig op met dit gelijkspel.

Waasland-Beveren en Lierse speelden een matige eerste helft. Al gingen de Pallieters wel met een voorsprong de rust in. Bidaoui had de eerste kans van de match. De spits van Lierse trapte overhaast over. Waasland-Beveren domineerde maar kon nooit echt gevaarlijk zijn. Dat lukte de bezoekers wel.

De eerste keer dat Lierse aan doel kwam, was het ook meteen raak. Doumbia haalde Yasser neer. Scheidsrechter Loeman twijfelde niet en floot strafschop. Ouka stuurde Clepkens de verkeerde richting uit. De thuisploeg eiste het balbezit op, maar slaagde er niet om gevaarlijk te zijn. Waasland-Beveren kwam goed weg wanneer Yasser de 0-2 naast trapte.

Late goal
De tweede helft leverde een zelfde spelbeeld op als de eerste helft. Waasland-Beveren eiste het balbezit op en Lierse loerde op counter. De thuisploeg was bijzonder onmondig voor doel, waardoor scoren aanvankelijk wel heel moeilijk werd. Al had de thuisploeg in die tweede helft wel enkele goede kansen op de gelijkmaker. Seoudi trapte van dichtbij op de vuisten van Sels en ook Farssi vond later de vuisten van de Lierse-doelman op zijn weg.

Het was echter wachten op de slotfase vooraleer Waasland-Beveren de gelijkmaker beet had. Badash trapte van aan de stip hard binnen. Een verdiende gelijkmaker voor de thuisploeg, al was het even daarvoor aan de doodsteek ontsnapt. De ingevallen El Gabas trapte van dichtbij op de deklat en Yasser trapte nog naast.