Sonck: "Trainingsweek onder Sollied werd boot camp"

Koen Schaaphok
| 0 reacties
Sonck: "Trainingsweek onder Sollied werd boot camp"
Foto: © SC

Wesley Sonck kon het nieuws dat de trainingen onder Trond Sollied bij AA Gent te flauw waren maar moeilijk geloven. De momenteel werkloze speler gaat terug naar de tijd dat Sollied zijn trainer was bij Lierse. "Ik heb nooit zo afgezien als onder Sollied."

Sonck bewaart goede herinneringen aan zijn relatie met Sollied. Zo bekent de aanvaller in zijn column in Sportwereld. “Ik ken Trond en op hem kan je niet kwaad worden. Daar komt nooit een woord uit dat luider klinkt dan een ander. Hij breng goed voetbal en vertelt altijd hetzelfde verhaal: back to basics. Er werden wenkbrauwen gefronst toen hij het op den duur na elke match zei, maar dat is nu eenmaal voetbal: passen, verdedigen, aanvallen en weer opnieuw beginnen. Alles gebeurt bij hem in functie van de ploeg.”, aldus Sonck.

Sonck zelf herinnert zich zijn zwaarste trainingen als die onder de Noorse oefenmeester. “Te flauwe trainingen? In mijn Lierse-periode waren we op trainingskamp in Egypte, toen de net aangeworven Sollied daar aankwam. Hij stelde zichzelf kort voor en daarna begon de training. Zelden heb ik zo gezwoegd en gezweet als onder hem. Ik keek uit naar de trainingsweek in Egypte. Luchtig en niet te zwaar. Toen zagen we de glimlach van Sollied en van het ene moment op het andere veranderde het in een boot camp. Afgezien! Ik heb nog nooit zo afgezien in heel mijn leven.”, besluit Wesley Sonck.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties