Wie kent hem niet? (deel 1)

Tomas Taecke
| 8 reacties
Wie kent hem niet? (deel 1)
Foto: © SC

Wie kent hem niet? In dit ludiek stuk belicht Voetbalkrant enkele personen in de voetballerij die u vast en zeker kent. Vaak is hetgeen zij vertellen niet helemaal wat er precies in hun hoofden omgaat.

Spelers, trainers en bestuursleden kunnen voor en na wedstrijden doorgaans hun ei kwijt tegenover de verzamelde pers op het veld, in de mixed zone of in de perszaal. Terwijl de journalist zich vroeger met pen en papier naast de spilfiguren in de kleedkamer schaarde, ligt dat vandaag ietwat anders. Mediatraining, persvoorlichters en tal van andere tools zagen in de loop der jaren het levenslicht en dat heeft zo zijn gevolgen.

De matchwinnaar

De matchwinnaar die zijn team naar een driepunter kon leiden, staat doorgaans goedgemutst de pers te woord. Toch is er voor hem maar één iets dat echt van belang is.

zegt: "Het belangrijkste van vandaag zijn de drie punten. Het is leuk om te scoren, maar de zege is het enige wat telt. Of ik nu scoor of iemand anders, dat maakt eigenlijk niets uit. Ik ben wel tevreden dat ik het team kon helpen, maar zonder hen had ik ook nooit gescoord".

denkt: "Ik ben vandaag andermaal 'de man'. Dankzij mijn geniale ingeving halen we opnieuw drie punten en een pak geld binnen. Wanneer ik straks het stadion verlaat ben ik de held van alle fans. Mijmerend over mijn doelpunt val ik vanavond met een schitterend gevoel in slaap".

De voorzitter

Meestal vergaat het zijn club niet al te best wanneer ook de voorzitter voor de schrijvende pers of beeldlens geworpen wordt. Doorgaans pareert hij alle kritieken en behoudt hij het vertrouwen te allen tijde in de door hem aangestelde hoofdtrainer.

zegt: "Eerstdaags zullen wij op de club een onderhoud hebben, maar ik wil benadrukken dat de trainer niet ter discussie staat. Wij achten hem niet verantwoordelijk voor de malaise en een ontslag is absoluut niet aan de orde. We moeten de koppen samen steken en deze crisis zo snel mogelijk achter ons laten".

denkt: "Eén verliesbeurt en hij mag zijn biezen pakken".  

De falende coach

Hij die wel degelijk ter discussie staat, is zich publiekelijk van geen kwaad bewust. Hij wordt echter elke dag wakker alsof het zijn laatste dag is bij de club waar hij op de loonlijst staat.

zegt: "Momenteel zitten we in de hoek waar de klappen vallen. We kunnen alleen maar hard blijven werken en ons uiterste best doen. Vroeg of laat zullen we beloond worden voor onze inspanningen en zal het tij wel eens keren. De neuzen moeten in dezelfde richting staan en samen met het bestuur en de spelers zijn we ervan overtuigd dat dit ook zo is".

denkt: "Hopelijk winnen we de volgende partij met het nodige geluk, want anders heb ik het sowieso vlaggen. Straks kunnen ze echt niet anders dan mij de laan uitsturen. Dat zou volledig onterecht zijn, want wat kan ik immers aanvangen met dit primitieve elftal".

De titelfavoriet

Diep in het seizoen zijn de kaarten grotendeels geschud en maken één, twee of meer teams kans op het kampioenschap. De titel ligt voor het grijpen maar de coach van de topfavoriet wil daar niet van weten. Althans wanneer hij de pers te woord staat.

zegt: "Wij spreken echt niet over de titel. Enkel de volgende wedstrijd is van belang, verder kijken wij niet. Ik herhaal: de doelstelling bij aanvang van het seizoen is nog steeds dezelfde, namelijk Europees voetbal afdwingen. Onze concurrent is bezig met de titel, maar hier is dat niet het geval".

denkt: "Wij worden kampioen. Ik kan niet wachten om straks met mijn pak het bad in te duiken en op het balkon van het stadhuis te verschijnen. Dit staat bijzonder mooi op mijn palmares. Laat de grote clubs nu maar komen, stilaan heb ik het gehad met die Jupiler Pro League".

Morgen brengen wij voor u het tweede deel van dit dossier!


 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties