Analyse Anders bekeken - Speeldag 9

Fabian Morren
| 19 reacties
Anders bekeken - Speeldag 9
Foto: © SC

Onze redactie neemt de voorbije speeldag elke maandag onder de loep. De evoluties op en rond de Belgische speelvelden worden voor u wekelijks anders bekeken.

De stijl van Trond

Nauwelijks tien dagen geleden hing het ontslag van Trond Sollied in de Gentse lucht. Spelers uitten hun kritiek op de Noorse coach, voorzitter Ivan De Witte kon zijn twijfels nauwelijks wegsteken in de pers. Sollied reageerde scherp in de kranten, door te stellen dat hij allerminst bang is van een ontslag. "Er zullen meteen andere clubs geïnteresseerd zijn", meldde hij. We geloven het graag. Het resultaat is voor Sollied niet altijd heilig. De kwaliteit van het geleverde spel is dat wel. Tegen Club Brugge vezorgde Gent mee het spektakel, met veel drang naar voren. Dàt wil Sollied zien van zijn team. Met vallen en opstaan. Nooit zijn zuivere stijl verloochend. Laat Trond toch maar rustig verder werken.

De voorhoede van Mario

Die grote, sterke spits waar Mario Been zo prat op ging. Hij was er plots niet meer. Benteke vertrok en met De Ceulaer kwam een heel ander type in de plaats. Been maakte er geen probleem van. Wel intgendeel. De Rotterdammer paste de voorhoede met de glimlach aan. Genk speelt vandaag beter voetbal dan met Benteke, met dank ook aan een uitmuntende De Ceulaer. Zonder veel bombarie, maar met Nederlandse onverzettelijkheid loodst Been Genk naar de top 3 in het klassement. Laat Mario maar rustig verder werken.

De problemen voor Ron

Enkele jaren geleden lag Ron Jans in deze situatie al in de Maas. Vier nederlagen op rij en bij vlagen erbarmelijk voetbal. Johan Boskamp moest veel sneller weg. Ron Jans verweert zich in zijn beste Frans, gaat zich zelfs na de wedstrijd persoonlijk verantwoorden bij de fans. En toch is zijn voornaamste bestaansreden bij Standard voorzitter Duchâtelet. De preses zorgde voor de komst van Jans en zal na minder dan tien speeldagen geen conclusies trekken. Er is zéér veel werk aan de winkel voor Jans en er is geen tijd. De kentering moet volgende week al volgen tegen Anderlecht. Het is één seconde voor twaalf. Laat Ron nog een weekje verder werken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties