Duchâtelet: "Ron Jans niet ter discussie"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 54 reacties
Duchâtelet: "Ron Jans niet ter discussie"
Foto: © SC

Roland Duchâtelet behoudt het vertrouwen in Ron Jans, dat vertelde de voorzitter van Standard Luik maandagavond in Extra Time: "Ik ben ervan overtuigd dat Jans genoeg kwaliteiten heeft om het te halen."

Standard Luik is na een nul op twaalf in volle crisis. Dit weekend komt op de koop toe kampioen Anderlecht op bezoek. Voorzitter Roland Duchâtelet verdedigde trainer Ron Jans: “Als je net naar de oorlog gaat is het niet het moment om te zeggen dat je geen vertrouwen hebt in je generaal. Ron Jans heeft heel veel kwaliteiten én een indrukwekkend cv bij ploegen als Groningen en Heerenveen.”

Duchâtelet wil Jans, die aan zijn eerste seizoen bij de club bezig is, nog wat extra tijd gunnen: “Je komt als trainer aan en ziet 30 nieuwe spelers staan. Het kost natuurlijk tijd om al die spelers te leren kennen. Sommige trainers zijn daar sneller in dan andere maar zo iets kost altijd wel enige tijd.”

Roland Duchâtelet is ook fan van de ‘mens' Ron Jans, iets waar hij ook in het voetbal waarde aan hecht: “Een voetbalploeg is één grote familie en we moeten allemaal samen proberen de match tegen Anderlecht te winnen.”

Duchâtelet, ex-voorzitter van Sint-Truiden, heeft ook niet de reputatie trainers snel op de keien te zetten: “In het seizoen dat we met STVV vierde eindigden hadden we een reeks van zeven verloren wedstrijden op een rij. Zo zie je maar dat het in het voetbal snel kan omslaan. Het wordt erg moeilijk om nog in de top-drie te eindigen maar we gaan er alles aan doen. Die top-drie moet onze streefdoel blijven, hoe moeilijk het ook zal zijn.“

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties