"Twaalfde plaats onacceptabel"

Koen Schaaphok
| 22 reacties
"Twaalfde plaats onacceptabel"
Foto: © SC

Uitgerekend tegen rivaal en regerend landskampioen Anderlecht moet het Standard van Ron Jans zondag de crisis een halt toeroepen. Wacht de Rouches een nieuw overgangsjaar? Jelle Van Damme vindt van niet. "We hebben genoeg kwaliteit om de negatieve spiraal om te buigen."

Het is de laatste tijd als supporter van de Rouches ongetwijfeld niet makkelijk. Spektakel was er vaak wel maar nog vaker ging het mis. Inmiddels al vier keer op rij. Het woord ‘crisis’ wordt vandaag de dag vaak iets te snel in de mond genomen maar dat de Luikenaars de rug onderhand moeten gaan rechten, is duidelijk. Paniek is volgens Jelle Van Damme nog altijd niet aan de orde. “Alles staat nog dicht bij elkaar in het klassement dus er is nog geen reden tot paniek. We moeten wel beginnen met winnen”, vertelt hij aan Het Nieuwsblad. “Vier nederlagen op rij beukt ook in op het vertrouwen en dat staat momenteel op een laag pitje. We moeten onze mentaliteit veranderen en beter omgaan met tegenslagen. De twaalfde plaats in het klassement is onacceptabel voor Standard. Ik heb in de competitie nog nooit zo laag gestaan.”

Standard anno 2012 kent veel jonkies. Is de druk te hoog? “De meesten hebben inderdaad nog niet bij een topclub gespeeld. Ze moeten nog wennen aan de druk. Ze mogen niet vergeten dat je niet mag gaan twijfelen aan jezelf als de supporters beginnen te morren”, aldus Van Damme, die nog steeds niet twijfelt aan de kwaliteit en de ambities in Luik. “We moeten nog een evenwicht vinden maar ik blijf erbij dat we voldoende klasse hebben om mee te draaien in Play-off 1.”

De ex-speler van Anderlecht toont echter wel begrip voor de frustratie bij de aanhang van de Rouches. “Als ik nu supporter van Standard zou zijn, zou ik ook al gefloten hebben. Als het niet loopt zoals je verwacht, heb je ook het recht om te fluiten. Toch twijfel ik er niet aan dat ze ons vanaf de allereerste minuut zullen steunen tegen Anderlecht.” Jelle Van Damme ziet ook de topper tegen Anderlecht als een mogelijkheid het negatieve tij te keren. “Anderlecht blijft een ploeg met kwaliteiten en een goede doelman. Ze zullen ook uit zijn op revanche na het verlies tegen Malaga. Wij moeten echter naar onszelf kijken. We hebben vertrouwen in onszelf en in onze coach. Ons spel is niet slecht dus we zullen de kansen wel krijgen. We moeten er gewoon vol voor gaan”, besluit Jelle Van Damme.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties