Servische bondscoach: "Wilmots speelt spelletjes"

Christophe van den Boom
| 25 reacties
Servische bondscoach: "Wilmots speelt spelletjes"
Foto: © SC

Ook in Belgrado erkennen ze dat België talent heeft. Maar de Servische bondscoach wil niet weten van verliezen en hoopt dat de supporters voltallig achter hun ploeg staan, zodat ze het team naar de overwinning kunnen roepen.

Bondscoach Marc Wilmots schuift de Serviërs naar voren als favoriet. De Servische bondscoach vindt dat Wilmots spelletjes speelt. “Dat zijn tactische spelletjes. Elke coach ter wereld wil de druk bij de tegenstander leggen”, vertelt hij aan Het Nieuwsblad. “Misschien is Wilmots blij met een punt in Servië, maar wij niet. Wij willen zes op zes tegen België en Macedonië. Op voorhand tekenen voor een punt doen we niet.”

“We hebben de laatste matchen van België diep geanalyseerd en we hebben inderdaad enkele zwakke plekken gevonden. De Belgen missen zaken maar hebben ook troeven. Daar hebben we de voorbije week op gewerkt. Of we alles gezien hebben, zullen we op het veld zien.”

"Wie van plan is om ons uit te schelden of te fluiten tijdens het volkslied van Servië of België, blijft beter thuis voor zijn televisie. Ik ken geen enkel land waar supporters zich afkeren van hun eigen team. Dat bestaat alleen in Servië. Een thuismatch zou een voordeel moeten zijn voor de thuisploeg, niet voor de bezoekers", is de oefenmeester streng voor de fans.

'België moet beven'

 "Als iemand na 90minuten ontevreden is, mag er gefloten worden. Maar niet voor of tijdens de match. Ik wil dat België beeft bij de atmosfeer in Marakana. Zoals in 1991 in de halve finale van de Beker der Landskampioenen tegen Bayern München. Er waren toen 80.000 mensen in Marakana", herinnert hij zich. 

“De spelers van Bayern gaven in de tunnel al geen gezonde indruk, maar toen ze op het veld kwamen werden ze met de minuut bleker. Dat hoop ik opnieuw 90 minuten te voelen: alsof België niet tegen elf spelers maar tegen een heel land speelt. Onze fans hoeven niet bang te zijn van de tegenstanders."

Vanavond (vrijdag) spelen de rode duivels de levensbelangrijke wedstrijd in Servië. Volgens UNIBET is Servië favoriet. Een gok op onze Rode Duivels zal echter meer opleveren. 

Wint België, dan krijgt u bij UNIBET 280 euro bij een inzet van 100 euro, die u via ons gratis krijgt. Een gok op Servië kan u 250 euro opleveren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties