Mtiliga niet langer Deens international

Mtiliga niet langer Deens international
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zes wedstrijden omvatte de interlandloopbaan van de Deen Patrick Mtiliga. Het ziet er naar uit dat het daar ook bij zal blijven. Bondscoach Morten Olsen heeft laten weten de Deen niet meer op te roepen.

Mtiliga, voornamelijk in Nederland bekend als ex-Excelsior en ex-Feyenoord en nu spelend voor FC Nordsjaelland, heeft het naar alle waarschijnlijkheid voorgoed verprutst bij de Deense bondscoach Morten Olsen. De Deen weigerde dinsdagavond van de bank te komen en op te warmen tijdens de wedstrijd tegen Italië, zo weet Het Laatste Nieuws.

Geen basisplaats

De reden voor de weigering van Mtiliga? Volgens Olsen weigerde de Deen omdat hij teleurgesteld was dat hij niet in de basis stond. Een razende Olsen noemde na afloop van de partij het gedrag van Mtiliga “onaanvaardbaar.” De Deense oefenmeester sprak ook duidelijke taal richting de media. “Mtiliga heeft zijn laatste wedstrijd voor Denemarken gespeeld.”

Uiteindelijk was het Michael Silberbauer die in extremis moest invallen voor Simon Poulsen, die te kampen kreeg met een spierblessure. Denemarken verloor de wedstrijd tegen de Italianen met 3-1.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties