Filipovic: "Technisch vernuft hoger dan vorig jaar"

Filipovic: "Technisch vernuft hoger dan vorig jaar"
Foto: © SC

Aalst neemt het vandaag op tegen Lommel. De club gaat op zoek naar de eerste uitzege van het seizoen, maar aanvoerder Predrag Filipovic beseft dat het niet gemakkelijk zal worden.

"Lommel is één van de sterkste tweedeklassers met enkele kleppers in zijn rangen. Het wordt vooral oppassen voor de spitsen Cergione en Dekelver. Cergione wordt gevolgd door tal van eersteklassers terwijl Dekelver eerder al schitterde op het hoogste vlak. We staan dus voor een zware verplaatsing, maar vanuit een goede organisatie kan het lukken.”

Na het succesvolle seizoen vorig jaar, was er een leegloop bij Eendracht. Toch lukte het de club om een nieuwe ploeg neer te zetten en die doet het niet onaardig.“Vorig seizoen moesten we het rooien met veertien spelers. Nu is de kern veel breder. Het voetbalvermogen en technisch vernuft liggen ook een stuk hoger dan vorig jaar", vertelt de Montenegrijn. 

Gebrek aan ervaring

“Uiteraard kan een gebrek aan ervaring van een piepjonge groep soms nog wel eens punten kosten. Als we vorig jaar op voorsprong geraakten, konden we die bonus bevriezen. Een 0-2-bonus hadden we nooit meer uit handen gegeven omdat we toen voldoende slim waren om de match uit te spelen. Nu wordt het enthousiasme van de jeugd soms nog eens afgestraft. Met 14 op 27 namen we niettemin een formidabele start.”

 In de Belgacom League zijn er dit jaar heel wat verrassingen te merken. Het is voorlopig nog heel spannend. “Vorig jaar wisten we na negen speeldagen al dat Wetteren zou zakken. Dit jaar zie je wekelijks verrassingen. Woluwe en Boussu Dour zijn de revelaties, maar ik tip toch eerder op Westerlo en STVV als titelfavoriet met Antwerp als een belangrijke outsider. Het zijn niet toevallig profclubs met een budget van een andere orde dan Aalst", besluit verdediger.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)

Nieuwste reacties