Interview Ferrera: "Geen ambitie als hoofdtrainer"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 6 reacties
Ferrera: "Geen ambitie als hoofdtrainer"
Foto: © SC

Het is een speciale week geweest voor Manu Ferrera. Dinsdag nam hij tijdelijk over als T1 van Gent toen Sollied ontslagen werd. "Voor het eerst leidde ik opnieuw een volledige training, het was even wennen."

Sander De Graeve in Gent

Ferrera kwam ontspannen bij de verzamelde pers aan tafel voor de persconferentie. Na drie dagen als hoofdcoach is hij het bijna opnieuw gewoon: “Voor het eerst doe ik weer alles zelf, de training, de tactiek, de analyses. Het grootste verschil is dat ik nu echt moet werken (lacht).”

Zou u kunnen doorgaan als hoofdtrainer tot het eind van het seizoen?

“Als het bestuur me dat vraagt, doe ik dat met plezier. Ik doe de job heel graag, alleen heb ik geen ambitie als hoofdcoach. Als het bestuur me morgen een andere functie geeft ga ik dat ook doen, als ik zie wat er met Ford Genk gebeurde, ben ik blij dat ik een job heb.”

Wordt u geraadpleegd bij de zoektocht naar een nieuwe trainer?

“Ik word gehoord maar ik heb geen beslissende stem. Ik kan enkel adviseren.”

Trond Sollied was geen fan van videoanalyses, u heeft ze terug ingevoerd?

“Ja dat klopt. Trond had zijn manier van werken, ik heb de mijne. Het is niet de bedoeling dat ik hem ga kopiëren, een kopie kan nooit goed zijn. Ik zal het beter doen als ik op mijn manier werk, met videoanalyse. Welke manier nu de beste is weet ik niet.”

Heeft u nog contact met Trond?

“Ja, hij is hier zelfs dinsdag en woensdag nog geweest. Werken met Sollied was ook altijd heel plezant. Erg verrijkend ook.”

Waar lag de fout voor het slechte spel van de laatste weken?

“Fouten zijn er niet geweest, het is sport hé. Als een renner tiende wordt in de Tour de France in plaats van eerste, heeft hij dan een fout gemaakt? Er zijn bepaalde verantwoordelijkheden, dat wel. Die liggen niet alleen bij de trainer. Het spelniveau is afhankelijk van de vorm van de dag.”

Gaat er veel veranderen qua speelstijl?

“Ik ga niet alles omgooien. Ik ga natuurlijk wel mijn eigen accenten leggen. De tactiek ga ik niet prijsgeven, de mensen in Bergen lezen de kranten ook. Ik kan wel zeggen dat, aangezien Arzo geblesseerd is, Mboyo morgen aanvoerder wordt.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties