Interview "Vertrouwen in Bob Peeters"

Koen Schaaphok
| 1 reacties
"Vertrouwen in Bob Peeters"
Foto: © SC

Terwijl velen zich afvragen hoelang Bob Peeters zijn positie als trainer van Cercle Brugge nog kan behouden, blijven de spelers achter hun coach staan. Volgens verdediger Anthony Portier blijft 'Bobke' populair in de kleedkamer. "Wij zijn het die de klus moeten klaren op het veld."

Koen Schaaphok in Brugge

Na een degelijk seizoen hadden weinigen verwacht dat de Vereniging zo’n miserabele start zou meemaken als die van de afgelopen weken. Anthony Portier weet zelf niet waar het steeds fout loopt. “Ik heb er geen idee van. We merken dat we elke wedstrijd kunnen domineren en bij momenten lijkt het alsof die goal elk moment kan gaan vallen. Dan krijgen we ineens een doelpunt tegen en proberen we de gelijkmaker de forceren. Dan ontstaan er ruimtes en is het ineens opnieuw raak”, aldus Portier, die grote verschillen merkt met het Cercle Brugge van vorig jaar. “Toen scoorden we altijd vroeg in de wedstrijd. Nu gebeurt het gewoon niet.”

Frustrerend

Na het ontslag van Ron Jans bij Standard, en niet lang daarna het buitenzwieren van Trond Sollied bij AA Gent, lijkt het erop dat Bob Peeters het warm zou moeten krijgen. Van zijn spelers geniet hij alvast het volle vertrouwen. “We weten niet wat er gaat gebeuren als de resultaten niet snel verbeteren maar wij staan allemaal achter hem. Wij moeten de overwinningen op het veld behalen en hij probeert ons daarin te dirigeren. Het moet frustrerend zijn voor hem”, vertelt Portier. “Aan de sfeer ligt het niet. We voelen elkaar nog steeds goed aan op het veld en iedereen geeft zijn maximum.”

Vrijdagavond wacht de partij tegen Standard. Die andere ploeg die naar een overwinning smacht. “Er worden veel slechte dingen gezegd over Standard maar ze hebben nog steeds een heel goed team. We moeten vrijdag ons eigen spel blijven spelen en gevaarlijk zijn. De match tegen Standard wordt sowieso een heksenketel dus als we ons spel aan hen gaan aanpassen, is het snel over en uit”, zegt Anthony Portier.

Respect

Inmiddels hebben ze met Eidur Gudjohnsen toch een grote troef in handen in Brugge. De Ijslander heeft zich inmiddels goed ingewerkt in de groep. “We kennen Eidur allemaal als een rustige vent maar ook een echte prof. We hebben respect voor hem. Niet alleen vanwege wat hij allemaal al bereikt heeft, maar ook voor zijn kunnen”, aldus Anthony Portier, die moet toegeven dat de avonturen van Gudjohnsen bij Chelsea en Barcelona reeds uitvoerig zijn besproken in de kleedkamer. “Ja, we hebben er allemaal al over gepraat. Toch blijven we gefocust op wat er nu gebeurt. Geschiedenis is geschiedenis en nu moeten we presteren. Als we nu eerst uit deze lastige situatie geraken, kunnen we hopelijk snel weer zonder druk voetballen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties