Reactie Klopp: "Geluk gehad"

Koen Schaaphok
| 2 reacties
Klopp: "Geluk gehad"
Foto: © SC

Na afloop van de spektakelmatch tussen Real Madrid en Borussia Dortmund (2-2) was Jürgen Klopp, coach van de Borussen, opgelucht. "We hebben geluk gehad want een wedstrijd tegen Real Madrid is onmogelijk te plannen."

Is het niet eerder Real Madrid dat opgelucht dient te zijn? Mesut Özil scoorde pas in de 89ste minuut de bevrijdende 2-2. Toch was het allemaal voetballend niet om naar huis te schrijven in de tweede helft maar dat maakt Klopp niet uit. "Dit is een goed resultaat. Het was ons plan om geen fouten te maken en de bal in de ploeg te houden. We hadden duidelijke plannen en het spelletje goed gespeeld. Zeker in de tweede helft tegen Cristiano Ronaldo op de rechterflank."

Brutaal

Borussia Dortmund ging rusten met een brutale 2-1-voorsprong. Hierdoor schakelde Real Madrid na de rust een niveau hoger en liet het Dortmund niet meer aan spelen toekomen. Een doelpunt van Jose Callejon werd zelfs nog afgekeurd wegens buitenspel.  

“Als je hier in Bernabeu geen geluk hebt dan krijg je acht doelpunten tegen. Het is erg moeilijk om een wedstrijd tegen Real Madrid te plannen. Het grote verschil wanneer ze thuis spelen is dat ze veel agressiever zijn. Madrid was erg sterk en we hebben niet goed gereageerd. Of het doelpunt van Callejon wel of geen buitenspel was? Ik weet het niet. Ik heb in ieder geval geen probleem met het besluit van de scheidsrechter!"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties