Interview Thomas Wils: "Spijtig ontslag"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 1 reacties
Thomas Wils: "Spijtig ontslag"
Foto: © SC

Thomas Wils, kapitein bij Lierse, had nog niet van het ontslag van coach Chris Janssens gehoord toen Voetbalkrant.com hem opbelde. "Ik vind het erg jammer, hij gaf me de kans in eerste klasse en maakte me kapitein."

De spelers zijn nog niet ingelicht over het ontslag van Janssens: "Het is het eerste wat ik ervan hoor, ik vind het spijtig nieuws. Hij is diegene die vorig seizoen in mij beginnen geloven is en heeft me veel vertrouwen gegeven. Ik ben hem daar erg dankbaar voor want het is niet altijd even gemakkelijk om jongeren in de ploeg te brengen", aldus Wils.

Volgens Thomas Wils hadden de spelers een goede verstandhouding met Janssens: "Het ontslag is spijtig, de spelers konden het goed met hem vinden. Je weet als je niet wint dat het voor de trainer moeilijk wordt. Hij is wel altijd strijdvaardig gebleven en gaf nooit op, dat siert hem."

"De trainer wordt erop afgerekend maar het zijn de spelers die het moeten doen", vindt Wils. "Hij heeft zich altijd ingezet voor ons. Het ontslag is ook deels door ons, omdat wij niet presteren momenteel."

Wils wil nu Janssens eren met een goed resultaat tegen Gent volgend weekend: "Dat is het minste wat we kunnen doen. Janssens heeft veel betekend voor dit Lierse, hij haalde makkelijk het behoud vorig seizoen en legde een mooi parcours af in de beker."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties