Hayen: "Knap van supporters Antwerp en Sint-Truiden"

Dirk Pieters
| 18 reacties
Hayen: "Knap van supporters Antwerp en Sint-Truiden"
Foto: © SC

Antwerp deed zaterdagavond een uitstekende zaak. De Great Old versloeg in de topper Sint-Truiden met 2-0. De tweede topper op rij dat de verdediging van rood-wit de nul kon houden.

Antwerp-verdediger Nicky Hayen was dan ook dolgelukkig na de overwinning tegen Sint-Truiden. "Voor ons als verdedigers geeft het steeds een voldoening als we de nul kunnen houden. Dat het twee keer tegen een ploeg is die vorig jaar nog in eerste speelde geeft nog een extra goed gevoel. Al moeten we toegeven dat we vooral tegen Westerlo veel geluk gehad hebben met die twee kansen voor Owusu. Toch wil ik een groot compliment maken aan heel de ploeg die in balverlies hun verdedigende taken heel goed hebben uitgevoerd." 

Tegen Westerlo liep het aanvallend niet zo goed, maar tegen Sint-Truiden lukte scoren wel. "Het was geen grootse wedstrijd, maar we hadden wel bijna 90 minuten de controle. We hebben heel weinig kansen weggegeven en toch een handvol kansen gecreëerd. Bij het eerste doelpunt was een beetje geluk gemoeid, maar als je niet trapt kan je ook niet scoren. Zoals iedere wedstrijd was onze teamspirit en mentaliteit weer fantastisch en denk dan ook dat onze overwinning zeker niet gestolen was." 

Tot slot wou de verdediger van Antwerp nog even stilstaan bij het eerbetoon en minuut stilte voor Vic Mees. "Het was echt indrukwekkkend. Toch een pluim aan de supporters van zowel Antwerp als Sint-Truiden voor het respect dat ze getoond hebben bij die minuut stilte. Ik ben dan ook tevreden dat we met de overwinning een gepast eerbetoon hebben kunnen geven in een zeer sfeervol bosuilstadion."
 
Volgende week wacht Antwerp een nieuwe topper op het veld van Oostende. "De drie punten tegen Sint-Truiden zijn in principe enkel van goudwaarde als je de volgende wedstrijd ook een goed resultaat haalt. We beseffen dat Oostende een goede ploeg is, maar indien wij het niveau aanhouden van afgelopen wedstrijd zijn wij zeker in staat daar drie punten te kunnen halen. Door onze overwinning gisteren gaat er sowieso weer een massa supporters mee naar Oostende, dus kunnen we weer spreken van een (halve) thuismatch. We zijn er alvast op gebrand om daar een goed resultaat te behalen en onze positie waar we nu staan te verdedigen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties