Rednic: "Winnen in België nooit gemakkelijk"

Christophe van den Boom
| 6 reacties
Rednic: "Winnen in België nooit gemakkelijk"
Foto: © SC

Mircea Rednic staat intussen vier speeldagen aan het roer van Standard. De oefenmeester lijkt Standard terug op de rails gezet te hebben, al moet hij toegeven dat de Belgische competitie niet meteen de gemakkelijkste is.

“Een wedstrijd winnen in België is nooit gemakkelijk”, vertelt de Roemeen aan Sport/Voetbalmagazine. “De meeste ploegen richten zich op het neutraliseren van de sterke punten van de tegenstander. Die benadering heeft een negatieve impact op het spel en op het spektakel dat de supporters mogen verwachten.”

Toch is dat niet alleen negatief, want de Belgische topploegen doen het niet slecht in Europa. “Ik merk ook dat RSC Anderlecht, KRC Genk en Club Brugge zich goed uit de slag trekken in de Champions League en de Europa League. Zij profiteren van de troeven die de competitie hier heeft”, aldus Rednic.

Hij zorgde er ook voor dat Michy Batshuayi opnieuw aan spelen toekwam en dat loonde. “Na de eerste training zag ik al hoeveel talent Michy Batshuayi heeft. Ze zeiden me dat hij niet gedisciplineerd genoeg was. Ik vroeg hem waarom hij niet speelde en na zijn uitleg vertelde ik hem: ‘Als jij niet speelde, was dat jouw fout. Maar je hebt talent. Op Genk speel jij.' Hij kon zijn oren niet geloven. Toen hij wegging, zat hij al met die match tegen Genk in het hoofd en op het veld heeft hij mijn vertrouwen beloond”, besluit de trainer van Standard.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties