Interview Vermeulen: "Pijnlijk afscheid"

Tomas Taecke
| 5 reacties
Vermeulen: "Pijnlijk afscheid"
Foto: © SC

Herman Vermeulen maakt sinds vorige week deel uit van het intussen gekende triumviraat dat Lierse SK in de hoogste afdeling moet houden. In een gesprek met Voetbalkrant laat de assistent-coach zijn uit over de verschuivingen en het pijnlijke afscheid van zijn collega's Van Meir en Janssens.

Samen met Hany Ramzy en Daniël Simmes moet T2 Herman Vermeulen de degradatie de komende maanden trachten af te wenden. De assistent-coach schikt zich naar zijn nieuwe rol en probeert zich ondertussen neer te leggen bij het vertrek van gewezen Lierse-coach Chris Janssens en assistent Eric Van Meir.

"Ik kan niet ontkennen dat de breuk met mijn gewezen collega's mij enorm raakt", legt Vermeulen uit. "Samen vormden we een team dat goed kon samenwerken. Ik voel me zelf ook verantwoordelijk wanneer zij de laan uitgestuurd worden, dus dit is behoorlijk moeilijk voor mij. Ik moet de beslissing van het bestuur volgen: emotioneel is dit lastig maar professioneel moet ik de knop zo snel mogelijk omdraaien".

Volgens het nieuwe systeem van Lierse-voorzitter Samy Maged vormt Herman Vermeulen samen met Simmes en Ramzy een trio dat Lierse naar betere oorden in het klassement moet leiden. In werkelijkheid assisteren Simmes (T1) en Vermeulen (T2) de nieuwe hoofdtrainer, die volgens die laatste de absolute baas is.

"Op een schip kan er slechts één kapitein zijn. Met drie kapiteins zou de bestemming nooit bereikt worden. Het is duidelijk dat Ramzy de baas is. Hij was voor zijn aanstelling ook al enkele weken op de club en heeft dus wel een goed zicht op de zaken. Daniël is bijgevolg T1 of eigenlijk de eerste assistent, terwijl ik nog steeds T2 ben. Zo heel veel is er voor mij dus niet veranderd".

"Ik hou een tweeslachtig gevoel over aan de overschrijvingen door hetgeen ik daarnet heb aangehaald. In de voetballerij haalt de emotie het vaak van de ratio en dat is ook nu het geval. Op dit moment hebben we meer punten dan dat we vorig seizoen hadden, terwijl er heel wat kwaliteit verloren is gegaan. Maar dan is de perceptie dat het slecht loopt en worden trainers ontslagen. Voor de wedstrijd tegen AA Gent hadden we één punt meer dan vorig seizoen, alleen is het nu veel onrustiger rond de club. Emotioneel valt dit mij zwaar, maar zoals ik zei moet ik vanuit een professioneel standpunt redeneren. Het belangrijkste is dat er nu snel resultaten komen en daar zal ik ook alles aan doen", aldus Herman Vermeulen.
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties