Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
Perbet leidt Bergen naar de zege
Christophe van den Boom

Bergen won makkelijk van Lierse. Perbet was de held van de avond op het Lisp met twee doelpunten. De wedstrijd kwam traag op gang, maar voor de rust brachten Perbet en Angeli de Draken op voorsprong. In de tweede helft knalde Perbet de wedstrijd in zijn beslissende plooi.

In de eerste minuten ging de bal wat heen en weer, maar tot echte kansen kwam het niet. Voor Lierse legde Yasser aan, maar die zag zijn schot naast verdwijnen. Aan de overkant waagde Angeli Arnor een poging, maar zijn schot miste kracht en overtuiging.

Pas na een halfuur viel er wat te beleven in deze partij. Hazurov zorgde voor het eerste grote gevaar, toen hij een bal richting doel kopte. Timmermans was alert en ruimde op de lijn op. Aan de overkant kwam Perbet alleen voor Sels. Hij trapte hoog over.

0-1 en 0-2

De Fransman kreeg enkele minuten later opnieuw een kans en deze keer lukte het wel. Een vrije trap van Angeli eindigde op het hoofd van de spits. Die hoefde maar binnen te koppen en bracht de Draken op voorsprong. Later bleek dat de aanvaller buitenspel stond, maar het doelpunt telt toch. Bergen ging op zoek naar de dubbele voorsprong en die kwam er op slag van rust. Angeli deed het deze keer zelf en krulde een vrije trap voorbij doelman Sels.

Ramzy liet Bidaoui in de kleedkamers en bracht El Gabas ten strijde. De invaller toonde zich meteen. Hij kreeg de bal in zijn voeten en besloot op doel. Zijn poging ging naast. De thuisploeg begon gretig en ging op zoek naar de aansluitingstreffer.

Opnieuw Perbet

Aan de overkant kon Bergen de wedstrijd bijna op slot gooien. De Belder probeerde Jarju aan te spelen, maar dat lukte net niet. Even later duwde Perbet Lierse opnieuw in rouw. De Fransman profiteerde van twijfel in de verdediging en schoof zijn tweede van de avond onder doelman Sels door.

De 0-3 kwam hard aan op het Lisp. De spelers konden geen vuist maken tegen de club uit Henegouwen en de toeschouwers begonnen te morren. Twintig minuten voor het einde trapte El Gabas een afstandsschot onbesuisd het stadion uit.

Bergen liet het balbezit over aan de thuisploeg, maar die deed daar niets mee. Het waren de bezoekers die nog het meeste gevaar vormde. Perbet ging voorbij Wils en besloot op doel. Sels moest redding brengen met de vuisten.

Dankzij de nederlaag komt Lierse dichter bij de degradatiezone. Aangezien Charleroi won tegen Kortrijk, springt de Waalse club over de Kempenaren in de stand. Lierse staat nu veertiende.