Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Jan Breydel
Mechelen houdt Club op 1-1
Sander De Graeve

KV Mechelen behaalde vanavond een punt in Jan Breydel. Club Brugge begon hoopgevend aan de wedstrijd en kwam in de tweede helft op voorsprong via Vleminckx. Daarna zakte de defensie als een kaartenhuisje in elkaar. Pedersen scoorde de verdiende 1-1.

Sander De Graeve in Brugge

Het had stevig geregend voor de wedstrijd en het veld lag er erg zwaar bij. Club Brugge begon het gretigst en kreeg meteen enkele kansen. Pacovski moest meermaals zijn vuisten aanspreken op schoten van Bacca en Vleminckx. Een schot van Hoefkens werd eerder nog afgeblokt.

Mechelen liet zich opmerken met enkele tegenprikken. Na zo'n counter, waaruit een hoekschop kwam, kon Cordaro volledig vrijstaand schieten. Kujovic ging goed plat. Mechelen kwam na het kwartier meer in de wedstrijd en kon dreigen via Pedersen en Iddi. Beide aanvallers konden de bal net niet goed genoeg controleren om echt voor gevaar te zorgen.

Grote kans Bateau

Malinwa kreeg de grootste kans van de eerste helft na een overtreding van Jorgensen net buiten de zestien. Bateau kopte via de grond over. Club Brugge had nog steeds een licht voordeel qua balbezit maar werd niet geholpen door het veld. Birger Verstraete liet zich positief opmerken, de jongeling blonk uit in enthousiasme.

Voor rust testte Destorme, toen Hoefkens geblesseerd in de middencirkel lag, nog eens de vuisten van Kujovic. Ook Henkens kon nog eens knallen op de doelman van Club. De ruststand was 0-0 na een interessante eerste helft die goed op en neer ging. Beide ploegen toonden inzet.

Snel doelpunt Vleminckx

Bij de rust werd Jorgensen vervangen door Meunier. De wissel van Garrido werd op applaus onthaald. Meunier was ook meteen erg belangrijk voor Club Brugge. Hij verlengde een bal met de rug tot bij Vleminckx. De spits wurmde zich voorbij twee verdedigers én Pacovski en kon de 1-0 binnenleggen.

Mechelen moest komen na die 1-0 en creëerde enkele goede mogelijkheden via Van Loo, Henkens en Van Hoevelen. Er kwam uiteraard ruimte in de rug en Bacca kon daar bijna van profiteren. De topschutter van Club kon na een mooie pass van Lestienne alleen op Pacovski af. Heel Jan Breydel verwachtte een doelpunt maar de Colombiaan knalde op Pacovski. Bacca vergat hier de wedstrijd op slot te gooien.

Pedersen-show

Mechelen bleef gretig naar voren trekken onder leiding van een hardwerkende Cordaro. Bacca kwam bij één van de Mechelse aanvallen helpen op de rechtsachter. De Colombiaan speelde de bal echter lateraal door de eigen verdediging. Pedersen kon bijna tot scoren komen.

Enkele minuten later was het wel raak voor Pedersen. Na zwak verdedigen van invaller Stenman kon de Deen een goede bal van Cordaro binnenschuiven. De defensie van Club bestond plots uit los zand. Pedersen kreeg nog tweemaal de bal pardoes in de voeten voor doel. Hij kon echter niet scoren.

Mechelen baas

KV Mechelen bleef na de gelijkmaker baas. De defensie van Club Brugge kreeg de bal amper weg en het publiek begon te morren. Enevoldsen en Pedersen hadden nog kansen op de winning goal namens Mechelen. Het publiek in Jan Breydel had er stilaan genoeg van en drie minuten voor tijd gingen al wat supporters naar huis.

Mechelen verdiende zeker het punt op Club Brugge. Op basis van de tweede helft kon het zelfs meer claimen. Verdedigend was Club Brugge in de tweede helft erg zwak waardoor Mechelen kans na kans kreeg. Bij de Mechelaars blonken vooral Cordaro en Pedersen uit.