Scolari: "Neymar hoeft niet naar Europa"

Fabian Morren
| 2 reacties
Scolari: "Neymar hoeft niet naar Europa"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Luis Felipe Scolari is de nieuwe bondscoach van Brazilië. Hij heeft meteen een goede raad in huis voor zijn sterspeler Neymar. Die wijkt overigens af van die van vele anderen.

"Ik denk dat Neymar vanaf volgend jaar niet in de top tien staat van de Gouden Bal, maar bij de beste drie", aldus Scolari.

"Hij hoeft niet naar Europa om tot beste speler van de wereld te worden verkozen, omdat hij bij Santos al een jaar met dezelfde coach werkt", vervolgt de Braziliaanse bondscoach op de website van de FIFA. "Tijdens die periode heeft iedereen gezien dat hij zijn houding en positionering heeft veranderd en dat hij zich in de afgelopen twee tot drie jaar sterk heeft ontwikkeld."

Scolari hoopt dat Cristiano Ronaldo in januari de Gouden Bal wint. "Hij verdient de erkenning, vanwege wat hij heeft bereikt bij Manchester United, Portugal en Real Madrid. Ik zou op hem stemmen. Hij is al vier of vijf jaar op rij geweldig en heeft pas een keer gewonnen. Ik heb bovendien met hem gewerkt en weet hoe toegewijd hij is."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties