Interview Tshimanga: "Ik ben nooit heel tevreden over mezelf"

Robby Morren
Robby Morren
| 2 reacties
Tshimanga: "Ik ben nooit heel tevreden over mezelf"
Foto: © SC

Derrick Tshimanga speelt een sterk seizoen bij Racing Genk maar hij legt de lat hoog voor zichzelf. Hij is niet snel tevreden over zijn eigen prestatie. Met een plaats veroveren bij de Rode Duivels is hij niet echt bezig.

door Robby Morren

Genk speelde dit seizoen al liefst 36 wedstrijden. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat de spelers dit beginnen voelen. "Je voelt de vermoeidheid natuurlijk wel na zoveel wedstrijden maar ik probeer dan ook zoveel mogelijk te rusten. Ik voel me goed en ik probeer elke match het beste van mezelf te geven."

Nooit heel tevreden
Tshimanga krijgt sinds de komst van Hamalainen af te rekenen met concurrentie op de linksback. Hij merkt dat die concurrentie hem beter maakt. "Ik voel van mezelf dat ik groei als voetballer maar ik ben nooit zeer tevreden. Ik weet dat het altijd nog beter kan."

Rode Duivels
Zijn ex-ploegmaat Laurens De Bock werd opgeroepen voor de nationale ploeg maar Tshimanga benadrukt het belang van zijn prestaties bij Genk. "Toen ik bij Lokeren speelde, ben ik ook opgeroepen voor de Rode Duivels. Ik moet eerst goed presteren bij Genk en dan zien we wel. De nationale ploeg is tenslotte een beloning voor goede prestaties bij je eigen team."

Racing Genk strijdt nog op alle fronten mee: de kwalificatie voor de 1/4 finales van de beker is binnen en de club overwintert in de Europa League. "Dat is gewoonweg schitterend. We doen er ook elke wedstrijd alles aan om te winnen, iedereen geeft zich steeds de volle 100%.  Soms draait dat goed uit en af en toe loopt het wat minder."

Rustig in Genk
De verdediger woont in Genk. Hoewel het verschil met Antwerpen groot is, heeft hij het in Limburg wel naar zijn zin. "Genk is een rustige stad", lacht hij. "Het is natuurlijk veel rustiger dan Antwerpen. In mijn vrije tijd ga ik af en toe eens een toertje doen in Hasselt of in het centrum van Genk."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties