Doodslag grensrechter geen toeval volgens jeugdcoördinator

Pieter Vierstraete
| 53 reacties
Doodslag grensrechter geen toeval volgens jeugdcoördinator
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bert-Jan Vaandrager, jeugdcoördinator bij de Rotterdamse multiculturele club Spartaan 20, verbaast het helemaal niet dat juist de B-jeugd betrokken is bij het ijzingwekkende incident waarbij grensrechter Richard Nieuwenhuizen overleed.

"De C-jongens zijn vaak nog heel speels en de A-junioren zijn al best volwassen”, zegt Vaandrager in het AD. “En de B's. Dat zijn fysiek gezien vaak kerels met veel kracht. Maar die kracht hebben ze nog niet onder controle. En ze zitten middenin de puberteit, dus ze zijn opstandiger, gaan vaker de discussie aan. En willen zich heel sterk laten gelden.”

Die geldingsdrang is volgens puberexpert Marina van der Wal wel verklaarbaar. “Jongens van de B-leeftijd hebben zo'n achthonderd keer meer testosteron in hun lijf dan hun vaders, weten we inmiddels uit onderzoek. En dat testosteron zorgt ervoor dat ze continu de strijd met elkaar aangaan. Wie is de leukste, de snelste, de beste? Ze willen zich elk moment van de dag laten gelden. Of het nu bij armpje drukken is of bij voetbal.”

Van der Wal vindt wel dat je niet zomaar een link kan leggen tussen dit incident en het gistende puberbrein. "Wat daar in Almere is gebeurd, laat zich niet vanuit pubergedrag verklaren. Ook voor pubers is dit niet normaal. En gelukkig maar", besloot ze.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties