"Sulejmani kon de training niet bijbenen"

"Sulejmani kon de training niet bijbenen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De recordaankoop van Ajax, met name Miralem Sulejmani, staat op het punt om de Amsterdamse club te verlaten. De man van 16,25 miljoen euro kon de verwachtingen nooit inlossen en vertrekt via de achterdeur.

Het Nederlandse dagblad Het Parool ging opzoek naar verklaringen voor één van de grootste falen uit de Amsterdamse transferpolitiek. Rene Wormhoudt, destijds conditietrainer bij Ajax, heeft alvast het één en ander te melden.

“Sulejmani voldeed bij zijn aankomst naar Amsterdam niet aan de fitheidsnormen van Ajax en hij kon de trainingen daarom niet bijbenen. Zijn algemene fitheid is uiteindelijk altijd een probleem geweest”, zegt Wormhoudt.

Riemer van der Velde, voorzitter van Heerenveen, de voormalige club van Sulejmani, vindt dat Sulejmani in Amsterdam niet altijd goed is gebruikt. “Het geschuif met posities heeft Sulejmani's zelfvertrouwen aangetast. Kort na zijn overgang reed Mickey nog vaak over de afsluitdijk om zich in zijn oude omgeving weer prettig te voelen. Er zijn bij Ajax dingen niet goed gegaan, anders waren er geen problemen geweest.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties