Datum: 22/12/2012 20:00
Speeldag: Speeldag 21
Stadion: Stade Charles Tondreau
Bergen en Zulte Waregem delen de punten

Bergen en Zulte Waregem hebben na een zoutloze partij 1-1 gelijkgespeeld. Bergen mag play-off 1 stilaan vergeten, Zulte Waregem mist de kans om voorlopig tot op drie punten van Anderlecht te komen.

In de eerste helft begon Zulte Waregem het beste aan de wedstrijd, maar zonder echte kansen te creëren. Beide teams probeerden wel, maar echt flitsend werd de wedstrijd niet meteen. In een eerste helft vol slordigheden was het uiteindelijk wachten tot vijf minuten voor rust Jarju de thuisploeg op voorsprong zette.

Scifo naar tribune

Zulte Waregem prikte in de blessuretijd van de eerste helft terug en Leye maakte de gelijkmaker. Volgens Enzo Scifo was dat nadat de minuut toegevoegde tijd was afgelopen, waarop hij misbaar maakte tegen de vierde scheidsrechter en zo de tweede helft vanuit de tribune mocht volgen.

In de tweede helft kreeg Perbet een opgelegde kans om Bergen terug op voorsprong te brengen, maar Bossut redde knap. Aan de overkant kreeg ook Berrier een kans om de bezoekers aan de winnende hand te brengen, maar hij kon het doelkader niet vinden. Het tempo zakte weer en het was wachten tot tien minuten voor tijd om nog eens een echte kans te zien, maar Malanda schoot op de kruising.