Interview Barda gelooft er nog in: "Alles kan nog"

Robby Morren
Robby Morren
| 34 reacties
Barda gelooft er nog in: "Alles kan nog"
Foto: © SC

Volg KRC Genk nu via WhatsApp!

Na de nederlagen tegen Anderlecht en Zulte Waregem is de wedstrijd tegen Waasland-Beveren heel belangrijk voor Genk. Dat benadrukt ook Elyaniv Barda. De Israëliër zegt dat Genk lessen moet trekken uit het kampioensjaar.

door Robby Morren

Racing Genk en Anderlecht zorgden zondag voor spektakel en zelfs John van den Brom gaf toe dat hij dacht dat de 3-2 eerder zou vallen dan de 2-3 maar een buitenspeldoelpunt en een penaltymisser nekten Genk. Barda, die de laatste wedstrijden weer op een basisstek kan rekenen, merkte dat het geluk niet met Genk was. Ondanks de grote kloof is volgens de aanvaller alles nog mogelijk.

"De teleurstelling was enorm groot. We speelden gedurende 75 minuten een zeer goede wedstrijd. We hebben alles gegeven, we creëerden kansen en scoorden doelpunten. Soms is geluk toch wel een grote factor in het voetbal. Dat Anderlecht zijn derde doelpunt vanuit buitenspel mocht scoren maakt de teleurstelling alleen nog groter. Ik vind dat Genk echt de beste ploeg op het veld was."

"De kloof is nu heel erg groot. In het Belgische systeem worden de punten in twee gedeeld en dan spelen we nog twee keer tegen Anderlecht. Je weet dat alles dan nog kan gebeuren. Misschien zal het geluk volgende keer voor ons zijn. Genk moet nu enkel naar zichzelf kijken en de trachten de kloof met de zevende plaats zo groot mogelijk te maken om zekerheid te krijgen over play-off 1."

Genk moet woensdag absoluut winnen op het veld van Waasland-Beveren om de kloof met Anderlecht niet nog groter te laten worden én om het verschil met plaats 7 niet te zien verkleinen. Volgens Barda moet Genk even terugdenken aan het kampioensjaar. 

"We moeten lessen trekken uit het seizoen dat we kampioen werden. Toen hadden we veel wedstrijden dat we ons beste voetbal niet brachten maar we bleven wel winnen. Het ligt niet aan onze efficiëntie want we scoren bijna elke wedstrijd, zowel uit als thuis. We missen op dit moment nog wat ervaring en een beetje karakter."

"Er is nu nog één wedstrijd te gaan voor de winterstop, ook tegen een moeilijke tegenstander. Waasland-Beveren doet het goed sinds de nieuwe coach daar kwam, zeker thuis. Het is een hele belangrijke wedstrijd voor ons maar voor hen ook."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties