AA Gent-manager steekt hand in eigen boezem

AA Gent-manager steekt hand in eigen boezem
Foto: © SC

AA Gent en trainer Bob Peeters maakten vandaag een einde aan hun samenwerking. De coach boekte sinds zijn aanstelling geen enkele overwinning. Toch steekt manager Michel Louwagie de hand in eigen boezem na de voorbije crisismaanden.

Na amper twee maanden werd Peeters bedankt voor bewezen diensten. VRT wilde weten of de voormalige spits genoeg tijd heeft gekregen. "We hebben deze morgen een lang gesprek gehad. Beide partijen vonden het beter om uit elkaar te gaan", vertelde Louwagie. "We kunnen moeilijk tevreden zijn met 3 op 27. Dit was in onze ogen de beste oplossing, maar we slaan ook mea culpa."

Peeters werd begin november aangesteld bij de Buffalo's, enkele dagen na zijn ontslag bij Cercle Brugge. "Dat hebben we niet goed beoordeeld", geeft de manager toe. "Peeters moest misschien de tijd nemen om het ontslag bij Cercle te verwerken. Dat hebben wij onderschat."

"Bob is realist en beseft dat dit de beste oplossing was, vandaar dat het niet zo moeilijk om een oplossing te vinden." AA Gent haalde inmiddels al vijf nieuwe namen binnen om het tij te doen keren. Had de top niet beter gewacht met het ontslag? "Dat behoorde inderdaad tot de mogelijkheden, maar we hebben het gesprek met Bob afgewacht en daaruit bleek dat dit de beste oplossing was."

Tot slot kreeg Louwagie ook de vraag voorgeschoteld wie de fakkel van Peeters zal overnemen. "Daar kan ik niet op antwoorden, vermits die er nog niet is. Er circuleren wel namen, maar eerst moeten we een profiel opstellen dat dan moet ingevuld worden." Andere bronnen menen te weten dat voorzitter De Witte hoopt dat er een nieuwe trainer is voor de aanvang van de winterstage zaterdagochtend.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties