Focus op jeugd levert Pruna en Vandermeeren contract op bij STVV

Pieter Vierstraete
| 3 reacties
Focus op jeugd levert Pruna en Vandermeeren contract op bij STVV
Foto: © SC

STVV beloofde de weg van de jeugd in te slaan en voegt de daad ook bij het woord. Mario Pruna en Thierry Vandermeeren ondertekenden vandaag hun eerste profcontract, zo meldt de club op de officiële website.

De achttienjarige aanvaller Mario Pruna ruilde op zijn twaalfde de jeugd van Brustem VV voor STVV. Zijn leeftijdsgenoot Thierry Vandermeeren tekende ook een profcontract voor anderhalf seizoen. Thierry speelde bij de U19 van Racing Genk.

Aanvaller Mario Pruna presteerde dit seizoen sterk bij de beloften, die op de tweede plaats staan, en kan nu de volgende stap zetten. Tegen Oudenaarde pikte Mario zijn eerste speelminuten mee. Daar hoorde al meteen een doelpunt bij.

Thierry Vandermeeren (1m85 en 78 kg) is geboren en getogen in Hasselt. De tweevoudige jeugdinternational werd door Racing Genk bij Torpedo Hasselt weggehaald. Hij speelde dit seizoen bij de U19 en krijgt bij STVV de kans om zijn talent verder te ontwikkelen. Thierry speelt het liefst als rechtsachter, maar hij kan ook centraal in de verdediging uit de voeten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties