Analyse Het 'echte' KV Mechelen pas in 2013

Het 'echte' KV Mechelen pas in 2013
Foto: © SC

KV Mechelen staat momenteel onder zijn echte waarde gerangschikt. Vooral de blessuregolf heeft het seizoen gehypothekeerd. Malinwa lijkt echter af te stevenen op een mooie afsluiter van het seizoen.

Blessuregolf bij de krachtpatsers

Het seizoen van KV Mechelen werd grotendeels mee bepaald door het uitvallen van drie van hun krachtpatsers. Pandza mist heel het seizoen en Seth De Witte en Steven De Petter zijn er pas weer bij sinds enkele weken. En ze vielen allemaal uit in één maand tijd. KV Mechelen had volgens ons veel hoger gestaan indien hun 'mannen van beton' niet voor maanden onbeschikbaar waren geweest. De laatste acht wedstrijden zullen ze nog wel wat plaatsen stijgen nu De Witte en De Petter de ploeg weer kunnen aanjagen.

Pedersen en Pacovski pakken sleeptouw vast

Voor het seizoen leek het een uitgemaakte zaak dat Olivier Renard eerste doelman zou blijven van de 'Kakkers'. Door blessurezorgen kwam Tome Pacovski tegen Gent echter in de ploeg en bleef daar staan, want de Macedoniër bezorgt zijn ploeg punten. Zoals onlangs nog op Beerschot waar hij enkele cruciale saves deed.

Maar vooral Nicklas Pedersen heeft zijn draai gevonden na toch ook maanden blessureleed. Ze zullen het bij KV niet graag horen, maar een volledig fitte Pedersen is voor Mechelen misschien wel te goed. De Deen koppelt vista aan scorend vermogen en voetbalintelligentie. Hij is enorm belangrijk geworden, maar hoe lang zal hij het nog uithouden met de sluimerende hernia? Pedersen is alvast de man die ze bij Malinwa niet graag zien uitvallen.

De fratsen van Antonio Ghomsi

We weten niet of het spelbepalend is geweest, maar Ghomsi heeft dit seizoen toch al voor wrevel gezorgd in de kleedkamer van KV. Het begon met een elleboogstoot richting Jordan Remacle van Gent dat hem drie speeldagen schorsing opleverde. Het was immers niet de eerste keer dat zo'n geval gebeurde met de linksachter. Maar goed, ook de dagvaarding voor het slaan van zijn vriendin zorgde voor de nodige commotie Achter de Kazerne. Ghomsi heeft veel van zijn krediet verspeeld en zal zich de komende maanden voorbeeldig moeten gedragen indien hij nog een contractverlenging wenst.

De mening van Boudeweel: "Terugkeer De Petter cruciaal"

"Van KV had ik veel verwacht. Ik volg de Nederlandse competitie toch vrij goed en ik kende die Denen. Pedersen is wel heel belangrijk, maar de rest blijft toch wat onder zijn niveau. Dat KV niet hoger staat heeft ook veel te maken met de blessures. En als ik er één mag noemen: die van Steven De Petter. Hij is heel belangrijk in het sturen van het team en ook als aanjager. Zijn terugkeer is cruciaal. Mechelen zal zich nu vrij makkelijk redden en zal nog wat stijgen. Die zijn vertrokken nu."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties