cluClub Brugge
gntKAA Gent
Datum: 27/01/2013 14:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Jan Breydel
Sterk Gent verrast Club bijna
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Sterk Gent verrast Club bijna
Foto: © SC

De slag om Vlaanderen werd vooral gestreden op het middenveld. Het middenveld van Club had veel moeite met dat van Gent. Goals werden er niet gescoord. Niet door Club wegens te weinig kansen, niet door Gent wegens te onmondig voor doel.

Sander De Graeve in Brugge

Het Jan Breydelstadion maakte zich op voor een mooie overwinning tegen de rivaal uit Gent. Zelden gaapte er in het klassement zo’n groot gat tussen beide deelnemers aan de slag om Vlaanderen. Veel was daar op het veld echter niet van te merken. Gent kwam gedreven aan de aftrap en was veruit de betere ploeg voor de rust.

Het Brugse middenveld kreeg geen voet aan de grond tegen het verstevigde centrale compartiment van de bezoekers. Fernandez had zijn pionnen erg goed opgesteld. Odjidja en Vazquez vonden geen oplossingen, een veeg teken.

Gent werkt kansen niet af

Gent kwam er vaak goed uit maar had pech bij de afwerking. Hoefkens kon eens verhinderen dat Lepoint met het hoofd kon scoren, De Bock haalde eens de bal uit de voeten van Mboyo bij wat een gemaakte goal leek. Brüls kon doorgaan op Kujovic maar probeerde de kap te veel. Bij elke technische slordigheid van Gent sprong Fernandez wel haast uit zijn vel.

Club kon er amper iets tegenover zetten. Tijdens een uitdagende olé-sessie van de Gentsupporters kon Bacca toch eens doorgaan na een slechte pass van Hubert. De topschutter verstapte zich bij het afdrukken. Nog eens Bacca zag na een mooi passje van Gudjohnsen, die verder onzichtbaar was, zijn bal nog geplukt door Boeckx. De ruststand bleef zo 0-0.

Lager tempo

Na de rust bleef Club weinig overtuigend maar ook Gent haalde niet meteen het niveau van de eerste helft. Het Tempo verdween een beetje uit de match, na vrije trap was er wel een grote kans voor Gudjohnsen, hij miste en had afgevlagd moeten worden voor buitenspel. Zukanovic moest daarvoor al eens gepast tussenbeide komen.

Bij Gent was Soumahoro al snel in de tweede helft ingevallen voor Brüls. Erg gelukkig was de snelle Ivoriaan niet bij zijn acties. Bij een counter kreeg hij de bal, ondanks voldoende tijd, niet tot bij Mboyo. Even later zette Mboyo hem alleen voor Kujovic maar hij twijfelde veel te lang en trapte uiteindelijk half naast de bal.

Brugge on Ice

Intussen leek het er meer en meer op dat Bacca en Vazquez op een schaatsbaan stonden. Het nieuwe veld lag er zo te zien goed bij maar toch gleden ze keer op keer uit. Bacca kon wel bijna profiteren toen Boeckx een schot van invaller Tchité moest lossen. Toch bleef Gent de betere ploeg, al was het licht. Soumahoro bleef wel slechte voorzetten opstapelen.

Mboyo en Lestienne hadden elk nog een grote kans op de winnende goal maar ze misten allebei. De eerste wedstrijd tussen twee Spaanse coaches in ons land eindigde dus op 0-0. Op basis van het vertoonde spel kon je niet zien dat er een grote kloof tussen beide clubs gaapt in het klassement.

Opstellingen

Club Brugge Club Brugge

  Speler G Beoordeel
Kujovic Vladan 90' -
Høgli Tom 90' -
Hoefkens Carl 90' -
De Bock Laurens 90' -
Stenman Fredrik 90' -
Adu Enoch Kofi 90' -
Odjidja Vadis 90' -
Vazquez Victor 75' -
Trickovski Ivan   70' -
Gudjohnsen Eidur 90' -
Bacca Carlos 90' -
  Bank G Beoordeel
Dhoest Sven -  
Buysse Bart -  
Duarte Óscar -  
Refaelov Lior -  
Jørgensen Jesper -  
Lestienne Maxime 20' -
Tchite Mohammed 15' -

KAA Gent KAA Gent

  Speler G Beoordeel
Boeckx Frank 90' -
Rafinha Rafael Scapini 90' -
Arzo César 90' -
Zukanovic Ervin 90' -
Maréval Rémi 90' -
Hubert David   84' -
Lepoint Christophe 90' -
Neto Renato 90' -
Van der Bruggen Hannes   72' -
Brüls Christian 53' -
Mboyo Ilombé 90' -
  Bank G Beoordeel
Maes Kristof -  
Cendrós Pablo -  
Melli Juan Alberto -  
Soumahoro Yaya 37' -
Messoudi Mohamed 18' -
N'Diaye Mamatou 6'  
Coulibaly Elimane -  
Herbeleef Club Brugge - KAA Gent

Vooraf