Datum: 26/01/2013 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Achter de Kazerne
Strijd om play-off I nog niet gestreden na laat doelpunt Iddi
Fabian Morren
| 0 reacties
Strijd om play-off I nog niet gestreden na laat doelpunt Iddi
Foto: © SC

KV Mechelen maakt de strijd om play- off I opnieuw spannend. Malinwa versloeg Genk met 2-1 na een goal in blessuretijd van Iddi. De kloof tussen beide teams bedraagt nog vier punten.

Fabian Morren in Mechelen

Kan het nog spannend worden om de plaatjes in play-off 1? Het antwoord verschuilde zich zaterdagavond ergens Achter de Kazerne. En het antwoord is: ja. Oké, het zijn nog maar zes wedstrijden en de kloof is nog altijd vier punten. Maar de uppercut die Genk ontving, kan wel tellen. De Limburgers mogen echt niet te veel meer morsen met de punten, en laat net dat het probleem zijn: één overwinning in de laatste vijf competitiewedstrijden is te weinig.

Benji De Ceulaer is niet aan zijn beste weken bezig en dat breekt hem nu zuur op. Coach Mario Been heeft aanvallende keuzes voldoende en dus gaf hij goaltjesdief Plet de voorkeur op De Ceulaer. Malinwa-trainer Harm Van Veldhoven bracht Bateau in de plaats van de geschorste Van Loo.

Plet had zijn coach graag bedankt voor het vertrouwen, maar liet de beste kans van de eerste helft liggen. Alleen voor doelman Pacovski en alle tijd, maar de Nederlandse spits trapte ontstellend zwak – ja, zelfs wij deden dat beter. Genk kon die voorsprong nochtans rechtvaardigen op basis van het geleverde spel. Niet dat de bezoekers een dozijn kansen kregen. Genk had echter wel het betere van het spel. Bij de thuisploeg bleven de aanvallen te vaak steken bij de beslissende pass. Verder dan enkele schuchtere pogingen vanaf afstand kwam KVM dan ook niet voor rust.

Een heel ander verhaal na de pauze. Mechelen toonde veel meer durf en lef. Genk werd meteen bij de keel gegrepen en niet meer losgelaten tot het 1-0 was. Destorme deed het voorbereidende werk en de onvermijdelijke Nicklas Pedersen  - hij is echt wel een levensgevaarlijke spits – rondde af. Nauwelijks enkele minuten later kon de Deen ook voor het genadeschot zorgen, maar hij liet Genk ontsnappen. 

Genk was onherkenbaar in de tweede helft. Simpele passes misten hun einddoel en Pacovski werd zelden of niet op de proef gesteld. Zo kán je nu eenmaal geen wedstrijden winnen. Mario Been gooide zijn aanvallende troeven op tafel. Met De Ceulaer en Joseph-Monrose hoopte hij wat teweeg te brengen, maar de misverstanden stapelden zich op. Dat Thomas Buffel - al een heel seizoen van goudwaarde voor Genk - alsnog de gelijkmaker tegen de netten prikte, had nietmand Achter de Kazerne zien aankomen. 1-1, daar leek Mechelen het mee te moeten doen. Tot Iddi in blessuretijd het Argosstadion - bijna letterlijk - in brand stak. Wees maar zeker, in Mechelen denkt op dit moment niemand nog aan play-off II.

Opstellingen

KV Mechelen KV Mechelen

  Speler G Beoordeel
Pacovski Tomislav 90' -
Bateau Sheldon   90' -
Biset Maxime 90' -
Van Damme Joachim 90' -
Ghomsi Antonio   90' -
De Witte Seth 90' -
De Petter Steven 90' -
Destorme David A 84' -
Cordaro Alessandro 86' -
Pedersen Nicklas 86' -
Iddi Abdul-Yakuni 90' -
  Bank G Beoordeel
Biebauw Wouter -  
Van Hoevelen Kenny -  
Karahmet Senad -  
Rits Mats -  
Henkens Robin 6'  
Junker Mads 4'  
Enevoldsen Thomas 4'  

KRC Genk KRC Genk

  Speler G Beoordeel
Köteles Laszlo 90' -
Fernandez Dani Artola 90' -
Simaeys Jeroen 90' -
Koulibaly Kalidou 90' -
Tshimanga Derrick 90' -
Hyland Khaleem   90' -
Gorius Julien 90' -
Vossen Jelle A   90' -
Barda Elyaniv 63' -
Plet Glynor 74' -
Buffel Thomas 90' -
  Bank G Beoordeel
Van Hout Kristof -  
Kara Mbodji Serigne Modou -  
Hamalainen Brian -  
Ferreira José Nadson -  
Kumordzi Bernard Yao -  
De Ceulaer Benjamin 27' -
Joseph-Monrose Steeven 16' -
Herbeleef KV Mechelen - KRC Genk

Vooraf