Interview Broos: "Vanden Borre moet zich spiegelen aan Mbokani"

Broos: "Vanden Borre moet zich spiegelen aan Mbokani"
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Anthony Vanden Borre speelt weer voor Anderlecht. Een carrièrezet die wij - en velen met ons - niet meer zagen aankomen. Ook Hugo Broos niet, de man die hem indertijd lanceerde bij paars-wit en hem "het grootste talent dat ik ooit zag" noemde.

Voor Broos was het dan ook een donderslag bij heldere hemel toen hij het nieuws hoorde. "Een verrassing, dat kan je wel zeggen ja", lacht Broos als we hem aan de lijn krijgen. "Als je het parcours van Anthony bekijkt, moet dit voor vrijwel iedereen een verrassing zijn. Aan de andere kant heb je dan weer dat hij ongelooflijk veel talent heeft en dat mogelijk beide partijen een goede zaak doen."

Het feit dat de meeste wenkbrauwen zal doen fronsen is dat Anderlecht hem de kans geeft, want - of het nu luidop gezegd is of niet - de blik die hij vorig seizoen de eretribune inwierp na zijn goal in het Constant Vanden Stockstadion was Herman Van Holsbeeck niet vergeten. De manager toonde zich echter niet rancuneus. "Het vreemdste is dat Anthony terug wil naar Anderlecht, want hij leek toch enkele bruggen bewust opgeblazen te hebben", aldus Broos die hem op 16-jarige leeftijd uit de jeugd oppikte.

"Als hij niveau van tegen Spanje weer kan halen,
zie ik hem binnen de kortste keren bij de A-ploeg"

"Hij heeft toch een tot nu toe weinig succesvolle carrièreweg afgelegd. Italië slaagde hij niet, Engeland ook niet en bij Genk ging het slechts met perioden goed. Anthony is veel te nonchalant, te ongedisciplineerd. En net dat mag je op het hoogste niveau niet doen. Hij moet begrijpen dat dit zijn laatste kans is. Het is nog niet te laat, maar wel hoog tijd. Qua talent kan hij het, daar moet je vooral mij niet van overtuigen."

En Broos heeft raad voor zijn voormalige poulain. "Het is een beetje hetzelfde geval als Mbokani. Toen die terugkwam zei iedereen ook: 'talent genoeg maar...' Als je ziet wat hij nu presteert, is iedereen dat vergeten. Anthony moet zich daaraan spiegelen en beseffen dat hij er nu echt werk van moet maken als hij nog wil voetballen."

"En hij moet beseffen dat de sleutel enkel bij hem ligt. Ik weet niet hoe hij er conditioneel voorstaat, maar Anderlecht kan wel iemand gebruiken op de rechtsachter. En dat kan hij. Iedereen herinnert zich nog zijn wedstrijd met de Rode Duivels tegen Spanje. Wel, als hij dat niveau kan halen, zie ik hem binnen de kortste keren in de A-ploeg belanden. Dan kan je niet rond Anthony heen", besloot Broos. (JW)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties