Reactie Swinkels: "Eindigen met één punt meer dan Beerschot"

Robby Morren
Robby Morren
| 1 reacties
Swinkels: "Eindigen met één punt meer dan Beerschot"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Arjan Swinkels kon wel vrede nemen met het punt dat Lierse thuis wist te houden tegen Lokeren. De verdediger loofde de vechtlust van zijn team en wil maar al te graag de drie punten pakken tegen Charleroi.

Robby Morren in Lier

"Ik ben wel tevreden met een punt. In de eerste helft controleerden wij de wedstrijd en zakte Lokeren wat verder in. Het was opletten want zij wachtten op een foutje van ons om te counteren. Uiteindelijk hebben ze in de eerste helft, buiten die goal, geen enkele bal op doel getrapt. Wij hadden één gigantische kans via Claasen."

"Tijdens de tweede helft kregen we hetzelfde spelbeeld tot Ayew die rode kaart kreeg. De bal was over de lijn en dan denk ik dat je zo slim moet zijn om die te laten gaan. De scheidsrechter kon hier wel de rode kaart trekken maar op dat moment kwamen we met een man minder en dat dupeerde het team."

Gevochten

"Het grootste pluspunt is dat wij als team echt gevochten hebben voor een resultaat en dat is uiteindelijk ook beloond geworden met een punt. Lokeren heeft het ook niet slim gedaan door die rode kaart te pakken. Op dat moment hinkten wij op twee gedachten: alles open gooien en voor de winnende goal gaan of toch de boel gesloten houden en vrede nemen met dat punt."

Van voetbal was weinig sprake zaterdagavond. Beide teams maakten er een ware veldslag van. "Het was inderdaad een veldslag, er gebeurde vanalles. Voor ons is het echter simpel: wij moeten vechten voor een resultaat en als dat niet altijd met goed voetbal kan, dan moet je het op een andere manier proberen."

Hoger eindigen dan Beerschot

"De concurrenten verliezen. Het zal hoogstwaarschijnlijk gaan tussen Beerschot en Lierse. Zij hebben meer wedstrijden gewonnen dan wij bij een gelijke stand zitten wij in play-off 3. We moeten zorgen dat we één punt meer hebben dan Beerschot en volgende week hebben we een goede kans om er drie te pakken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties