Batshuayi is Speler van de Maand

Christophe van den Boom
| 21 reacties
Batshuayi is Speler van de Maand
Foto: © SC

Michy Batshuayi is verkozen tot 'Speler van de Maand'. Dat is een erkenning uitgereikt door de Waalse zender VOO en de Franstalige krant La Dernière Heure (LDH). De aanvaller van Standard werd door het publiek verkozen tot de beste speler van de maand januari.

Batshuayi beleeft fijne dagen. Eerst scoorde hij zondag in de klassieker tegen Anderlecht en vandaag nam hij deze trofee in ontvangst. De spits heeft ook een primeur beet, want hij is de eerste speler die de trofee tweemaal weet te veroveren.

Olivier Doll, consultant van VOOfoot en LDH, kent de speler goed. “Hij is jong, snel en technisch begaafd. Hij heeft een neus voor doelpunten en dankzij zijn kwaliteiten kan hij naast elke type van aanvaller spelen. Je ziet ook dat Mircea Rednic in hem gelooft. Batshuayi is ook mentaal heel sterk. Enkele maanden op de bank hielpen hem te rijpen”, verklaart hij in LDH.

“Misschien is het zo dat je hem enkele minuten niet ziet en opeens is hij daar met een schot. Zoals tegen Kortrijk, met de dribbel van buitenaf. Nu moet hij een balans vinden tussen zijn gewaagde ingevingen en de discipline die hij soms mist. Als hij die balans vindt, dan wordt hij constanter”, besluit Doll.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties