Marleen Vanderpoorten erevoorzitster dames Lierse

Marleen Vanderpoorten erevoorzitster dames Lierse
Foto: © SC

Het vrouwenvoetbal in Lier zet mogelijks een nieuwe stap in de goede richting. Marleen Vanderpoorten zal het team als erevoorzitster versterken. Dat heeft de club bekendgemaakt op zijn website.

Vanderpoorten was al burgemeester van Lier en ook minister van Onderwijs in de Vlaamse regering. Vanuit de functies die ze uitoefende ziet ze waarden opduiken bij de dames van Lierse waar ze zich kan achter scharen, vandaar haar keuze om het vrouwenproject van Lierse volmondig te steunen als erevoorzitster.

Momenteel zijn er bijna 100 meisjes/vrouwen actief bij de dames van Lierse. De vrouwelijke jeugd krijgt net als de jongens een opleiding van gediplomeerde trainers en het is een algemeen gegeven dat vrouwenvoetbal in de lift zit qua aantal speelsters. Ook de BeNeLeague speelt hierin een rol binnen België en Nederland.

Lierse wil zich blijven inzetten om zoveel mogelijk meisjes aan het voetballen te krijgen en actief hun favoriete sport te laten beleven. Dat staat allemaal te lezen op de website van de club.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties