Wilmots geeft verdediging vrij

Wilmots geeft verdediging vrij
Foto: © SC

Bondscoach Marc Wilmots heeft zijn verdediging voor de oefeninterland van morgen tegen Slovakije vrijgegeven. Nicolas Lombaerts en Daniel Van Buyten zullen de centrale rol op zich nemen.

Met Vincent Kompany en Thomas Vermaelen mist Wilmots zijn 'normale' centrale duo. Lombaerts en Van Buyten zijn hun vervangers. Van Buyten krijgt tegenwoordig weer speeltijd bij Bayern München, maar in Rusland ligt de competitie wel al een tijdje stil. "Maar dat mag geen probleem vormen, want Zenit heeft ondertussen al zes oefenwedstrijden gespeeld. Zowel Witsel als Lombaerts hebben me gezegd dat het geen probleem is om te spelen", aldus Wilmots. "Daarbij, bij hun club zullen ze blij zijn met de extra speeltijd."

Op de flanken nemen Vertonghen en Alderweireld plaats. Op het middenveld zal Wilmots vooral kiezen voor aanvallend ingestelde spelers dus wil hij het evenwicht bewaren door twee - veelal - verdedigende backs op te stellen. In het doel staat Jean-François Gillet.

Als wij een gokje mogen wagen, gaan we morgen voor volgende opstelling: Gillet - Alderweireld - Lombaerts- Van Buyten - Vertonghen - Witsel - De Bruyne - Hazard - Dembélé - Mertens - Benteke. En u?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties