Interview Boi gelooft nog in redding Cercle

Timothy Collard
Timothy Collard
| 14 reacties
Boi gelooft nog in redding Cercle
Foto: © SC

Volg Cercle Brugge nu via WhatsApp!

Frederik Boi is er van overtuigd dat Cercle Brugge de kwaliteiten heeft om de degradatiestrijd te overleven. "Zo lang het mathematisch mogelijk is, blijven we er ons hoofd voor leggen."

De weken van de waarheid

Cercle gaat een zware periode tegemoet. Tussen 9 februari en 15 maart spelen ze maar liefst 7 wedstrijden. Het is lang geleden dat Cercle er nog eens zo slecht voor stond, sinds de promotie in 2003. Hoe dan ook is Frederik Boi strijdvaardig: “Als we iedere wedstrijd ingaan met dezelfde ingesteldheid als tegen Zulte-Waregem afgelopen weekend, dan gaan we absoluut nog punten sprokkelen.” Cercle verloor de wedstrijd in de slotminuten, nadat Delaplace scoorde met een trap die op weg naar doel tot tweemaal toe afweek.

De nieuwkomers zijn een meerwaarde

“De transfers hebben Cercle ondanks het vertrek van Gudjohnsen toch een extra kwaliteitsinjectie gegeven. ” Al was dat volgens de rechtsachter niet meteen het probleem. “Er was altijd al genoeg kwaliteit bij Cercle, maar dit seizoen hebben ze hier veel te veel pech gehad.” “De mensen lachen er mee als we zeggen dat we er nog in geloven. Het is dus aan ons om het tegendeel te bewijzen en een reeks neer te zetten om ons te handhaven in eerste klasse.”

Ook de beker is nog een doel

Bekersucces hebben ze in Brugge nog niet opgegeven. “Ik denk niet dat onze coach jongens zal laten rusten in de aankomende bekerduels. Integendeel, we willen er ook in de beker vol voor gaan.”
“De beker staat mooi op je palmares en is bovendien ook financieel interessant.”
“Het zou ook mooi zijn om volgend jaar eventueel in de Europa League uit te komen.”

Hoe dan ook gaat het behoud in eerste klasse boven alles besluit de sympathieke Bruggeling.
“Natuurlijk willen we koste wat het kost het behoud verzekeren zodat we ook volgend jaar in de hoogste afdeling kunnen uitkomen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties