Bryan Ruiz redt puntje voor Costa Rica

In Noord- en Midden-Amerika begon deze nacht de laatste kwalificatieronde. Panama en Costa Rica deelden daarin de punten en ook Mexico moest genoegen nemen met een puntje tegen Jamaica.

Panama – Costa Rica 2-2

Panama vertrok als een speer in de laatste kwalificatieronde. Dat resulteerde in de eerste helft tot twee fraaie doelpunten van Henriquez en Torres. De bezoekers wisten al in de eerste helft terug in de wedstrijd te komen dankzij Saborio, maar het duurde tot diep in de tweede helft alvorens Costa Rica terug langszij kon komen bij Panama.

Saborio zorgde uiteindelijk voor de beslissende pass, ex-Gentspeler Bryan Ruiz zorgde met een knappe omhaal voor de verlossing.

Mexico – Jamaica 0-0

Mexico heeft in een zoutloze wedstrijd 0-0 gelijkgespeeld tegen Jamaica. Het was een draak van een wedstrijd en ook het Mexicaanse publiek kon het niet smaken. In de tweede helft werden de eigen spelers uitgejouwd en de Jamaicanen naar voor gestuwd met gezangen.

In de eerste helft had Jamaica trouwens snel op voorsprong kunnen komen, maar doelman Jesus Corona was de enige Mexicaan die niveau haalde. Bekijk hier zijn save:

Eerder op de avond had Honduras al de maat genomen van de Verenigde Staten. De drie landen met de meeste punten gaan rechtstreeks naar het WK in Brazilië, de ploeg op de vierde plaats krijgt nog een intercontinentale play-off tegen de winnaar van de Oceanische campagne. Dat wordt vermoedelijk Nieuw-Zeeland.