Mbokani: "Gouden Schoen is bekroning"

Thomas Eeckhout
| 1 reacties
Mbokani: "Gouden Schoen is bekroning"
Foto: © SC

Dieumerci Mbokani is terug van de Afrika Cup. Dieu keerde later dan verwacht terug, maar is volledig klaar voor Anderlecht, waar hij zijn verkiezing tot Gouden Schoen wil in de verf zetten.

Dieumerci Mbokani is blij met zijn Gouden Schoen. "Het was het mooiste moment van mijn carriere", zegt de Congolees, die tijdens de Afrika Cup twee keer scoorde in drie wedstrijden, in Het Laatste Nieuws. "De Gouden schoen is een bekroning voor mijn jaren in België. Ik ben heel fier."

Toch is Mbokani duidelijk over zijn toekomstplannen. "Dit seizoen wordt mijn laatste in het shirt van Anderlecht", zegt hij. "Ik vertrek in juni, al wil ik eerst nog enkele zaken winnen zoals de beker, de titel en de titel van topschutter."

Later terug in België

Mbokani keerde later terug uit Zuid-Afrika, waar de Afrika Cup dit jaar doorging. "Er waren problemen met het visum van mijn zoontje", zegt Dieu. "Ik had drie dagen verlof en zou dan terugkeren, maar de visumproblemen zorgden ervoor dat het langer duurde."

Anderlecht-coach John van den Brom tilt niet zwaar aan de latere terugkeer van zijn topspits. "Het belangrijkste is dat hij terug op de club is en dat hij klaar is voor de wedstrijd tegen Waasland-Beveren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties