Competitie: Champions League
Speeldag: 1/8 Finales (H)
Stadion: Santiago Bernabeu
Real Madrid raakt niet voorbij Manchester United

Real Madrid en Manchester United hebben na een aantrekkelijke pot voetbal 1-1 gelijkgespeeld. De terugwedstrijd op Old Trafford zal vermoedelijk spannend worden, al heeft Manchester United de beste papieren.

De gashendel werd meteen ingedrukt in Santiago Bernabeu. Vooral Real Madrid zette meteen hoog druk en bracht Manchester United zo steeds weer in de problemen. Na vijf minuten hadden de bezoekers al voor kunnen staan, maar De Gea redde een schot van Coentrão met de vingertoppen.

Welbeck en Ronaldo

Een beetje tegen de gang van het spel in kwam Manchester United op voorsprong. Bij een corner kwam Diego Lopez niet echt goed uit en Welbeck profiteerde: 0-1. Een levensbelangrijk uitdoelpunt voor United.

Voor de wedstrijd was veel gesproken over Cristiano Ronaldo, ex-Manchester United. Zou hij de druk aankunnen om te spelen tegen zijn ex-club? Het antwoord was duidelijk ja: op het halfuur bracht hij Real terug op gelijke hoogte, door een voorzet weergaloos binnen te koppen.

Ook in de tweede helft ging het spel bijzonder veel heen en weer. Opvallend was daarbij dat scheidsrechter Brych enorm veel liet begaan, waardoor het spel niet onnodig stil lag. Bij een mogelijke fout van Varane op de doorgebroken Evra had een rode kaart nochtans gekund, maar de Duitser floot niet.

Özil en Van Persie net niet

Ook in de tweede helft dwong Coentrão doelman De Gea tot een uitstekende redding met de voeten. Mesut Özil beleefde ondertussen niet zijn beste avond: hij besliste op cruciale momenten telkens verkeerd. Een kap teveel, een pass te veel, of een schot te vroeg: het was altijd net niet voor de Duitser.

Een kwartier voor tijd kreeg van Persie de kans voor Manchester United om de wedstrijd te beslissen, maar hij vond de lat op zijn weg. In de herneming kwam hij opnieuw alleen voor doel, maar de Nederlander schoot te zwak, waardoor Xabi Alonso kon wegwerken.

Daarna drongen de bezoekers niet meer aan en vonden ze een gelijkspel genoeg. Real Madrid kon niet meer de druk ontwikkelen van voor de thee, waardoor er niet meer gescoord werd.