Interview Swinkels: "Iets rechtzetten tegen KV"

Niels Ceulemans
| 20 reacties
Swinkels: "Iets rechtzetten tegen KV"
Foto: © SC

Arjan Swinkels speelde zijn ganse carrière bij Willem II. Afgelopen zomer koos hij voor een nieuw avontuur bij Lierse. Na een moeilijke start, door een blessure tijdens de voorbereiding, lijkt hij zijn draai gevonden te hebben.

Door Niels Ceulemans

"Die blessure was heel vervelend, vooral omdat ik voordien zeer goed op dreef was”, aldus Swinkels aan voetbalkrant.com. “Het is nooit plezierig om een half seizoen te moeten toekijken vanop de bank. Maar zo'n blessure, daar kan niemand iets aan doen.

Na de winterstop dropte de coach mij dan in de ploeg, dat was het ideale moment. Tijdens de winterstop ligt iedereen twee weken stil, het is veel gemakkelijker om op zo'n moment bij de groep te komen.”

Sterk tegen de groten
Lierse behaalde dit seizoen, in eigen huis, prachtige resultaten tegen grote ploegen. Zo kon enkel Zulte Waregem drie punten meenemen vanop het Lisp. Tegen 'kleinere' tegenstanders liep het vaak mis. Volgens Swinkels is dit geen toeval.

“Tegen grotere tegenstanders kan je altijd wat meer terugzakken en kom je er zelf gemakkelijker uit. Dit spel ligt ons veel beter dan wanneer we zelf het spel moeten maken. Dit neemt wel niet weg dat we veel hebben laten liggen tegen kleinere clubs. Tegen OHL bijvoorbeeld, hadden we altijd twee keer moeten winnen.

KV Mechelen
Zaterdag speelt Lierse de altijd geladen derby tegen KV Mechelen. De Nederlandse verdediger verwacht een gretig Lierse.

“Tijdens de heenronde speelden we onze slechtste wedstrijd op het veld van KV. Zoiets mag niet gebeuren, zeker als de belangen zo groot zijn. We hebben dus zeker iets goed te maken tegenover de supporters.

Of het derby-gevoel leeft binnen de groep? Leden van de technische staf en spelers als Wils en Sels maakten ons wel attent op het belang van die wedstrijden. Ik geniet daar trouwens van, dat is toch waar je het voor doet. Een vol stadion en veel ambiance, ik kijk al uit naar zaterdag.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties