Datum: 16/02/2013 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Stade Charles Tondreau
Gent haalt het in draak van wedstrijd
Gent haalt het in draak van wedstrijd
Foto: © SC

Zeventig minuten lang viel er zo goed als niets te beleven in het Stade Charles Tondreau, maar op vier minuutjes tijd legde Gent de wedstrijd in een definitieve plooi via Mboyo en Kagé. Een draak van een wedstrijd, maar Gent is nu ook mathematisch zeker van het behoud.

Zelden dit seizoen al een zo kansarme eerste helft gezien. Wat Bergen en Gent op de mat legden, was dan ook zeker niet om over naar huis te schrijven. De Draken lieten het initiatief aan de Buffalo's, maar die deden daar met hun verrassende veldopstelling weinig mee. Van der Bruggen werd immers geslachtofferd om met twee spitsen te gaan spelen: Mboyo en Kola. Het kwam het spel zeker niet ten goede. In het eerste halfuur telden we een bijna geloste bal van Boeckx en een schot van Mboyo waar Werner niet al te veel moeite mee had.

Kabbelen was al niet meer het juiste werkwoord om de match te omschrijven. Sloffen leek er meer op. Tel daar dan nog een hoop slordigheden bij op en men kan zich voorstellen dat er ondanks de positieve temperaturen een sfeerniveau was onder nul. De beste mogelijkheid was voor de thuisploeg. Bijna had Arbeitman zijn ex-ploeg op achterstand gezet, maar de Israëliër trapte pal op Boeckx. En ook Jarju was nog eens gevaarlijk. En daarmee was alles gezegd over de eerste helft.

Al snel in de tweede helft verloste Fernandez Kola uit zijn lijden en bracht Soumahoro in de ploeg. Vijfentwintig minuten was er weer niets te beleven in het Stade Charles Tondreau, maar op vijf minuten trok Gent het laken definitief naar zich toe. Eerst werkte Mboyo vanop de rand van de zestien met een mooi boogschot over Werner af. Enkele minuten later was het Soumahoro die de actie maakte en Kagé kon simpel binnenduwen. Voor het eerst in tien wedstrijden was het trouwens iemand anders dan Mboyo die scoorde voor de Buffalo's.

Weer geen schoonheidsprijs, maar Fernandez mag wel tevreden zijn, want de redding is nu ook mathematisch binnnen. Bergen mag zijn PO I-ambities nu wegsteken tot volgend seizoen. Daar hadden ze volgens ons ook weinig te zoeken. Maar het niveau was het in deze wedstrijd weer ver te zoeken.

Opstellingen

Bergen Bergen

  Speler G Beoordeel
Werner Olivier 90' -
Debisschop Mathieu   90' -
Timmermans Nicolas 90' -
Lorenzi Grégory   90' -
Monteyne Pieterjan 90' -
Le Postollec Flavien 90' -
Angeli Arnor 75' -
Jarju Mustapha 81' -
Chatelle Thomas 90' -
Nyoni Vuza Prince 88' -
Arbeitman Shlomi 90' -
  Bank G Beoordeel
Louagé Quentin -  
De Belder Dylan 15' -
Kose Bahatin   9'  
Ntambwe Brice 2'  

KAA Gent KAA Gent

  Speler G Beoordeel
Boeckx Frank 90' -
Cendrós Pablo 90' -
Arzo César 90' -
Zukanovic Ervin 90' -
Maréval Rémi 90' -
Hubert David 90' -
Neto Renato 90' -
Kage Hervé 81' -
Kola Rodgers 55' -
Mboyo Ilombé  90' -
López Jorge A 88' -
  Bank G Beoordeel
Soumahoro Yaya A 35' -
Van der Bruggen Hannes 9'  
Messoudi Mohamed 2'  
Herbeleef Bergen - KAA Gent

Vooraf